Kis színes: „tiltott könyveket” osztogatnak „inygyér” egy fővárosi Libri előtt

2023. július 25. 15:51

Az aktivisták egész héten át tartó demonstrációjukkal „nemcsak a fóliázás ellen szeretnének kiállni, hanem az olvasást és a kultúrát is népszerűsítenék, ami szerintük elsősorban a Libri, másodsorban az állam felelőssége lenne”.

2023. július 25. 15:51
null

Délután kettő és hat óra között minden nap könyveket osztogatnak egyetemista aktivisták a Rákóczi úton található Libri előtt. A standjukon papír hirdeti: „tiltott könyvek, inygyér”.

Ahogy fogalmaznak: 

a »tiltott könyvek« fólia nélkül, általunk meghatározott mértékű adományért cserébe kaphatóak. Sőt, aki szeretné, felajánlhatja a saját könyvét is”.

Az aktivisták egész héten át tartó demonstrációjukkal „nemcsak a fóliázás ellen szeretnének kiállni, hanem az olvasást és a kultúrát is népszerűsítenék, ami szerintük elsősorban a Libri, másodsorban az állam felelőssége lenne”.

A 444-nek elmondták: a homoszexualitás eltörlésére, elhallgatására tett politikai kísérletek nemcsak helytelenek és kártékonyak, de „végtelenül ostobák” is, 

mert „a homofóbia üres és fantáziátlan, a jó irodalom pedig szabad és zabolázatlan

Kiállásukat számos magyar kiadó is támogatta, köztük a Prae és a Kalligram Kiadó, de anonim adakozóik is voltak.

Ezek a csodás emberek antikváriumból összegyűjtött "tiltott könyveket" kínálnak ingyen, csomagolás nélkül a Rákóczi úti Libri sarkán, Szapphótól Nádasdyn át Kiss Tibor Noéig. A héten még minden délután ott lesznek, érdemes arra járni” – fejezi ki támogatását a Labrisz Leszbikus Egyesület.

 

Nyitókép: Labrisz Leszbikus Egyesület Facebook-oldala

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nnjohn
2023. augusztus 09. 10:39
Ezeknek a szerencsétlen aktivistaknak meg az lenne a feladatuk, hogy tisztában legyenek a szavak jelentésével. Mert úgy tűnik, már megint a szart meregetik villával.
makutsi
2023. augusztus 09. 06:51
No, az már biztos, hogy ez az egyesület sem ismeri a helyesírásellenőrző programokat.
connorj
2023. július 30. 02:41
Olvassunk: https://www.megismeres.hu/cikkek/antropozofiai-szemleletu-irasok/homoszexuaitas-es-szabadsag
Hangillat
2023. július 26. 23:21
"a homofóbia üres és fantáziátlan,..." Gyűlölet PC a homofóbia. Nyomulnak az intoleránsak az elfogadtatás, egyenjogúság ,majd a kiszorítás mára valósággá vált nyugatos mintázata felé. Eltűrése a felnőtt buzzancsoknak otthoni, klubéleti buzulásra, a meleg színház a többséget így is hidegen hagyja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!