„Én csak egy pad szeretnék lenni” – „mondja” az immár barnára festett ferencvárosi pad

2023. július 12. 11:07

Egy hét oda-vissza festegetés után visszaállt az eredeti állapot a Tompa utcában.

2023. július 12. 11:07
null

A lassan egy hete tartó ferencvárosi pad-saga újabb szintet lépett szerda délelőtt. A Telex fotója szerint visszafestették barnára a Tompa utcai padot. Mostanra többi köztéri társától legfeljebb csak annyi különbözteti meg, hogy ezt a papírlapra írt szöveget ragasztották rá: „Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”

A köztéri ülőalkalmatosságot elvileg este festették át, de hogy kik, azt nem tudni. Nem valószínű, hogy a Fradi-ultrák lettek volna, és a Telex kérdésére a IX. kerületi önkormányzat is tagadta, hogy közük lenne az akcióhoz.

Az egész ügy július 6-án, múlt hét csütörtökön indult, amikor az Amnesty International a Baranyi Krisztina vezette önkormányzattal együttműködve LMBTQ-színűre festette a padot. Egy nappal később jött az Aryan Greens nevű Fradi-csoport, akik zöld-fehérre mázolták a padot, majd a hét elején még egy kör történt. Ötödjére kapta vissza az eredeti színét a pad.

A pad legfrissebb állapotáról készült képet itt tekintheti meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommyboy74
2023. július 12. 18:30
Baranyi (Telexnek): "Arra a kérdésünkre, hogy szerinte mégis melyik fél unja majd meg hamarabb az átfestést, azt válaszolta, szerinte semmi értelme nem lenne annak, ha ez mostantól egy oda-vissza festegetéssé válna. „Közösen keressük a helyzet megoldását az Amnestyvel arra, hogy az ügy hogyan záruljon le, mert ez hosszú távon biztosan nem használ senkinek.”" Meg van a megoldás nem kell keresni. Marad a régi szép barna és marad a pad pad. Csak semmi provokáció. Avagy úgy érti arra keresik a megoldást, hogy lehetne jó érzésű embereket valahogy provokálni.
Beszélgető
2023. július 12. 16:50
Abba kellene hagyni ezt a festegetést, csak a park lesz egyre kisebb tőle.
survivor
2023. július 12. 15:58
Libsik ! Ha a migrik elfoglalják Európát, mi lesz az LMBTQ-kal ? Minden feka és ázsiai ellenbétékú lesz ???
survivor
2023. július 12. 15:56
Demokráciában a többségi akarat dönt . Az 5% nem többség. EL LEHET MENNI...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!