A politika vallás lett, a vallás csak hobbi

2023. július 26. 10:32

A tízparancsolat szerint élni valójában lehetetlenül nehéz és iszonyú kényelmetlen, ezért a legtöbben meg sem próbálják igazán.

2023. július 26. 10:32
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

„Mikor volt utoljára saját politikai véleményed? Mármint olyan, ami nem egyezik okvetlenül annak a pártnak, politikai oldalnak a véleményével, amelyet támogatsz. Annyira ki van sarkítva a politika, hogy valószínűleg elég ritkán fordul elő ilyesmi. Pedig előfordulhatna, hiszen a pártszimpátia nem vallás. Ahol viszont mégis előfordul ilyen tetszőleges válogatás a különböző nézetek között, az éppen a vallás, noha ennek nemcsak egyszerűen nem így kéne lennie, hanem ez maga a következetlenség.

A legtöbb parancsolatot betartom. A »ne lopj!«, az különösen tetszik, azt szeretem. Bár, ha belegondolok, lehet, hogy néha nem teljesen tartom be, de másoktól olyan jó elvárni. 

Valahogy így vannak a legtöbben a tízparancsolattal; kereszténynek vallják magukat, és úgy élik meg, hogy alapvetően nagyjából betartják a parancsolatokat, ám ha jobban megkapirgálnánk, nem biztos, hogy van olyan, amelyet betartanak. Istenkáromlás? – be-becsúszik olykor. Vasárnapi mise? Hát az meg ritkán (se). A szülők tisztelete? Többnyire remélhetőleg megvan. Ne ölj, azaz ne gyilkolj, amibe az indirekt gyilkolás és az önpusztítás is beletartozik – nem is olyan könnyű betartani. A paráználkodás tilalma, illetve felebarátod házastársának megkívánása pláne sokkal kevésbé népszerű, mint például a válás.

A tízparancsolat szerint élni valójában lehetetlenül nehéz és iszonyú kényelmetlen, ezért a legtöbben meg sem próbálják igazán. Közben pedig a saját szemükben kereszténynek számítanak.
Ők az á’ la carte keresztények, akiknek egyik parancsolat tetszik, a másik nem, és mazsoláznak, válogatnak, mint a svédasztalnál. A mindent megelőző parancsolatra fittyet hányva, akár Buddha-szobrok meg mindenféle más figurák is mosolyognak a lakásukban, akik gyökeresen mást és máshogy tanítottak a világról, mint Jézus Krisztus. Itt köszön be a következetlenség.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 26. 18:32
Fel a fejjel! Barátom: https://m.youtube.com/watch?v=0U5OfPTAiHM&t=21s&pp=ygUcaGVhcnQgY2hha3JhIGVuZXJneSBoZWFsaW5nIA%3D%3D
augustus2-0
2023. július 26. 13:03
Nagyon jól rátapint a lényegre. Pár éve Húsvét tájékán Olaszországban felmérést készítettek a templomba járó (!) katolikusok között, hogy ki hisz Jézus halálból történt föltámadásában. Az eredmény kb. 20 % lett.
ezavéleményem
2023. július 26. 11:12
Mond meg egyszerűen, mi az amivel nem értesz egyet a jelenlegi kormánnyal, nem kell ez a sok rizsa. Amúgy én sem értek egyet sok mindennel. Általában mindent túl tolnak. A kommunikációjuk sokszor olyan, mint a papagájoké, nagyon idegesítő tud lenni. A sok akugyárral én sem értek egyet! Nagyon nem! Ok, hogy van/lesz egy-kettő, de ez már nem sok egy kicsit? Mondom, túl tolnak mindent. Miért nem fejlesztik a magyar élelmiszeripart, feldolgozóipart? Miért nem a magyar vállalkozókat segítik jobban? És a sport? A sport befektetéseket is túl tolják! És még sorolhatnám..van bőven sajnos. DE! Akkor sem lennék képes az ellenzékre szavazni soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!