Varga Judit: A magyar EU-s elnökség kiterjesztené a jogállamisági vizsgálatot az Európai Parlamentre is

2023. június 07. 22:11

Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy nem lehet elvenni hazánktól az uniós elnökséget.

2023. június 07. 22:11
null

„Rossz hír a minket alattomosan támadó Európai Parlament számára, hogy teljesen feleslegesen szavaztak a hazánkat elítélő javaslatról” – mondta el Varga Judit igazságügyi miniszter a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. A miniszter azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió balliberális többsége megakadályozná, hogy hazánk töltse be a soron következő uniós elnökségi tisztséget elmondta, hogy az EP-nek semmilyen lehetősége nincs erre.

– fogalmazott.

Ezzel szemben a tagállamokkal és a Tanács Főtitkárságával, amely egy szakmai szervezet, jól halad a soros elnökség előkészítése.  

Varga Judit szerint az EP azért dolgozik a magyar elnökség ellen, mert frusztrált, ennek pedig az az oka, hogy a magyar elnökség egyik kiemelt programpontja lesz a jogállamiság vizsgálata. A magyar elnökség pedig

a jogállamisági vizsgálatot kiterjesztené az Európai Parlamentre is,

hogy vajon az EP betartja a rá vonatkozó előírásokat.  

Arra kérdésre válaszolva, hogy lesz-e az elnökségnek konkrét javaslata, azt válaszolta, hogy az elnökség kezében számos nem jogalkotási eszköz is van, amelyekkel egy olyan politikai témát is napirendre lehet venni, amely valóban releváns az Európai Unió szempontjából.  

Varga Judit: Szinte senkit sem érdekelt a „Magyarországot elítélő drámázgatás"

Varga Judit hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy fényképet az Európa Parlament plenáris üléséről, amelyen a Magyarországot elítélő javaslatról vitáztak. A képen jól látható, hogy szinte üresek a padsorok, az igazságügyi miniszter a következő kommentárt fűzte a képhez: „Beszédes a látvány! Tegnap pont ennyi EP-képviselőt érdekelt a Magyarországot elítélő drámázgatás vagyis az úgynevezett parlamenti vita...

 

Nyitókép: Varga Judit Facbook-oldala

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik