Ez csak olaj a tűzre

2023. június 15. 20:39

A fiatalokat nem lehet elijeszteni még büntetéssel sem. Interjú.

2023. június 15. 20:39
null
Pankotai Lili
Pankotai Lili

„A maximálisan kiszabható büntetést kapta, amiért a május 3-ra meghirdetett demonstráció után a Karmelitához hívta a Clark Ádám téren összegyűlt tüntetőket. Mi volt az első reakciója a hírre?
Nem igazán volt reakcióm, hiszen számítani lehetett rá. Tudtam, hogy ez be fog következni, csak az volt a kérdés, mikor. Azt lehet látni, hogy a kormánynak milyen intézkedései vannak, és azokat milyen sorrendben alkalmazza. Egy abszolút bejáratott rendszert használnak már a mindenféle aktivisták, felszólalók ellen. Engem is először eltávolítottak az iskolából, jött a propagandamédia, a hazugsággyár, aztán a fenyegetések, most jön a büntetés. Azért ez egy elég kiszámítható rendszer. Ezért is nem volt reakcióm a büntetésre.

Milyen tanulságot von le ön, és a generációja mindebből, ők is úgy látják a világot, ahogy ön?
Magyarországon a fiatalok nagyrészt a korosztályuknak megfelelően viselkednek, tehát buliznak, a „mit vegyek föl holnap”, és egyéb ilyen kérdések érdeklik őket, amivel semmi baj nincsen, hiszen alapvetően ez lenne a dolgunk. A többiek, azok, akik ebből nem kérnek, a saját dolgaikat félreteszik a hosszú távú céljaik érdekében. Azért, hogy itt nőhessenek fel. Mivel nem csak ellenem indult eljárás, hanem több tüntető diák ellen is, az ő részükről azt tapasztalom, hogy a kormány abszolút nem éri el a célját, sőt, még inkább olaj a tűzre, hogy sok esetben jogtalanul is járnak el velük szemben. Ugyanaz érzékelhető, mint amikor a tüntetéseket elkezdték hazugságokkal lejáratni, vagy az aránytalan erőszaknál: nálunk, fiataloknál ez egyszerűen nem működik. A büntetés sem.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2023. június 18. 13:42
Persze, hogy nem működik a büntetés, mert kifizetik helyettetek. Ha kiörögedtek és mamahotelt üzemeltető szüleitek is meghalnak, rájöttök, hogy a dolgozni kell, de a munkáltatók nem szeretik a lázongó priuszosokat. Majd akkor beérik a büntetés.
puzdra
2023. június 18. 13:00
Lilike drága, lassan megismer és kiismer téged az ország. Nagy Ervin - kedvenc színészed - tegnap ezt mondta rólad: ..."Megértem, hogy az embereket szorongással töltik el a sötét és tényleg a nyilas időket idéző, jól fizetett megafonos kis senkik nemtelen, alpári piszkálódásai, karaktergyilkossági kísérletei”...
Ooomph
2023. június 17. 17:36
Látszik a gnóm fején, hogy családon belül szaporodás tényállása forog fenn.
olajfa1
2023. június 17. 17:09
"TANULNI TANULNI ATNULNI" -mondta egy -állítólag- okos elvtárs... -kedves Lili! és nem üvöltözni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!