Orbán Viktor: Az európai politikában egyre több a „blabla”

2023. június 02. 17:46

A magyar kormányfő a spanyol Vox párt elnökével folytatott egyeztetést a Karmelita kolostorban.

2023. június 02. 17:46
null

Az európai politikának nagy szüksége van olyanokra, akik akarnak valamit, akikben van még energia, elkötelezettség és szenvedély – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a spanyol Vox párt elnökével a Karmelita kolostorban folytatott megbeszélés után pénteken.

ismételgetünk dolgokat, amelyekről „magunk se tudjuk már, mit jelentenek”, és a végén „nincs akció, nincs cselekedet”. Mindeközben Európa folyamatosan veszít versenyképességéből.  Azt is mondta, együtt kell működnie azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak, és jelezte, a Santiago Abascallal folytatott megbeszélésen megerősítették elkötelezettségüket a Fidesz és Vox együttműködése mellett. „Szeretnénk, ha Európában is lenne egy jobboldali fordulat” – tette hozzá Orbán Viktor.    

A miniszterelnök olyan pártként értékelte a Voxot, amely szereti a hazáját és ki akar állni mellette, és amelynek fontosak a tradicionális értékek, a család és a történelem, amire a jövőt építeni lehet. Orbán Viktor Spanyolországról szólva úgy fogalmazott: Spanyolországnak nagy tekintélye van Magyarországon, mindig is fontos országnak tartottuk, amelynek döntő szava van az európai ügyekben. 

Nagy történelem, nagy nép, nagy szenvedélyek és komoly ambíció

 – értékelt a miniszterelnök. Santiago Abascal megerősítette az együttműködés szükségességét azokkal, akik egy sokkal erősebb Európáért küzdenek. Kiemelte: mélyen elítéli azt az üldözést, zsarolást, amit Brüsszel Magyarország ellen folytat.    

Az ideológiai diszkrimináció az igazi veszély az európai egységre - szögezte le, hozzátéve, ez precedenst teremthet. Ma Magyarország és Lengyelország vannak soron, de bármely pillanatban más országokat is pellengérre állíthatnak a brüsszeli bürokraták – vélekedett. A spanyol politikus elfogadhatatlan kettős mércének nevezte, hogy olyanok döntenek megválasztott politikusokról, akiket nem választottak meg.Megköszönve Orbán Viktornak a vendéglátást, kiváltságos helyzetnek értékelte, hogy olyan kormányfőtől tanulhat,

aki a szabadságért harcolt, aki sikerrel mozdította el Magyarországot a kommunizmus útjáról és fordította helyes irányba. 

A spanyolországi választásokról szólva reményét fejezte ki, hogy a Vox párt többséget szerez és így nem kell majd paktumot kötnie senkivel.

(MTI)

***

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik