Nekiestek az ellenzéki pártok Márki-Zay Péternek a külföldi kampánypénzek miatt (VIDEÓ)

2023. június 27. 07:04

Egyre több baloldali politikus hibáztatja Karácsony Gergelyt is a kampányfinanszírozási botrány miatt.

2023. június 27. 07:04
null

Az újabb kampánytámogatási botrányról kérdezte a baloldali politikusokat a Mediaworks – írta a Magyar Nemzet. Márki-Zay Péter még 2021-ben beszélt arról, hogy hogy az előválasztáson 500 millió Ft-ból kampányolt Karácsony Gergely, a 99 Mozgalmon keresztül. Most viszont a Nemzeti Információs Központ nyilvánosságra került jelentéséből kiderült, hogy egy párbeszédes politikus Perjés Gábor, 19 részletben, valóban több mint 500 milliót fizetett be a 99 Mozgalom számlájára, forintban, fontban és euróban.

A DK országgyűlési képviselője, Arató Gergely szerint Márki-Zaynak és Karácsonynak is van felelőssége abban, amit tettek, de erről őket kell kérdezni.

Ungár Péter az LMP politikusa szintén Márki-Zayt tette felelőssé, akit egy

kifejezetten kártékony politikusnak nevezett,

Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom kapcsán azt mondta, hogy különbséget kell tenni a kampány előtt és a kampány közben érkező pénzek között.

A Mediaworks megkérdezte Cseh Katalint a Momentum EP-képviselőjét is, aki szerint ez az egész Márki-Zay Péter problémája, Karácsony Gergely felelősségéről viszont nem tud.

***

Karácsony választási mozgalmához 500 milliós külföldi támogatás érkezhetett

Euróban, angol fontban és forintban több mint 500 millió forint érkezett a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett Kilencvenkilenc Mozgalom számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között. A befizető egyetlen ember, Perjés Gábor párbeszédes politikus volt.

 

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k.edi
2023. június 27. 13:49
Ki az az elme háborodott, elhülyült nyugati szponzor, aki ennek a tehetségtelen, mindenre is alkalmatlan, csekély értelmű bagázsnak ennyi pénzt ad? Bár az ellenzéknek egy dologhoz van tehetsége:Ezt a csekély produktumot ennyi pénzért eladni a "fejlettnyugatnak"
pollip
2023. június 27. 11:50
Na jó, de a választások után az ellenzéki pártok követelték, hogy MZP ossza szét a maradványpénzt. MZP nem tette meg, mert azt mondta, azt a mozgalma számlájára utalták az adományozók. Tehát tudták a pénzről és közösnek tekintették.
P. Savoiardes
2023. június 27. 10:05
Soha nem értettem miért hiszik azt ezek a magukat politikusnak nevező megélhetési funkcionáriusok, hogy attól lesznek profik és sugároznak magabiztosságot, ha bármilyen kérdés alól kurva kiszámítható panel dumával bújnak ki? Láthatóan egyetlen dologra vannak felkészülve, és ezzel azonosítják a közéleti profizmusukat a médiával szemben, ha minél inkább úgy beszélnek mint akik bármilyen csőbe húzási taktika ellen kiképzett verprofi kommunikatorok. Miközben full szánalmas az egész.
nyugalom
2023. június 27. 09:27
Amig együtt költötték, addig minden jo volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!