Így intett búcsút a magyar stábnak a Himaláján elhunyt német hegymászó

2023. június 01. 09:41

Az RTL stábja a tragédia előtt napokig együtt túrázott Luis Stitzingerrel.

2023. június 01. 09:41
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, május végén hozták le Luis Stitzinger német hegymászó holttestét a Himalája harmadik legmagasabb hegycsúcsáról. Az RTL friss riportjából kiderül, hogy a német extrémsportoló sokáig a magyar tévé stábjával, valamint Kiss Péter édesapjával túrázott együtt a Kancsendzöngához.

Tíz évvel Erőss Zsolt és Kiss Péter eltűnése után a Fókusz stábja elkísérte a fiatal hegymászó édesapját és testvérét a Himalájára. A zarándokútról készült videóban többször látható a német Luis Stitzinger is, aki útközben találkozott a 14 fős magyar, francia, angol, iráni, lengyel, kínai és német hegymászókból álló csapattal.

A Fókusz riportere beszámol beszélgetéséről a német hegymászóval, aki, miután végighallgatta Kiss Péterék történetét, elmondta, mennyire hősies dolognak tartja, ha valaki 8000 méter magasban visszafordul a társáért.

Hozzátette, nagyon tiszteli a fiatal hegymászó családját, amért belevágtak ebbe a küldetésbe.

Ezt követően Stitzinger napokig együtt túrázott a magyarokkal. A felvételen az is látható, ahogy Stitzinger búcsút int a magyar stábnak, mielőtt francia társával elindulnak a Kancsendzönga meghódítására. Bár sikerült oxigénpalack nélkül megmásznia a csúcsot, visszafelé sílécen próbált meg lejönni a hegyről. Ez azonban már nem sikerült neki, nagyjából 8500 méter magasságban tűnt el. Holttestét több nap keresés után kedden megtalálták, és lehozták a hegyről.

Nyitókép: Benedikt Siegert/dpaBenedikt Siegert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. június 02. 16:12
'asszem én most innen legalább 2 kötőjel 8 hétre tiplizek innen míg le nem fut ez a hegymászó,hős stb. vircsaft...
Káder János
2023. június 01. 18:49
Idióta barom .
survivor
2023. június 01. 18:29
A délelőtti Katmandu- M. Everest helikopterjárat 5 perc múlva indul. Tessék beszállni !
Kybon
2023. június 01. 15:43
Nekem minden hegyes hír jó! És nem értek egyet a fentebb idegrohamot kapókkal! De főként nekem azért jók a hegyes cikkek, mert itt a kismókusok olyan sokféle módon kapnak agyvérzést! Direkt érdekes, hogy a CSAK panaszkodni tudó magyarok éppen hogyan facsarják ki napi nyomorukat egy témakörből! Hajrá, panaszkodásban egyesül az összes politikai-elembétékú! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!