Lemond Varga Judit

2023. június 28. 07:39

Orbán Viktorral már közölte a lemondási szándékát az igazságügyi miniszter.

2023. június 28. 07:39
null

A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Varga Judit azt is elárulta, mivel ez a feladat egész embert kíván, ezért

a kormányfővel már közölte a lemondási szándékát július 31-ével.

Ahogy portálunk is beszámolt róla, a hírek szerint Varga Judit vezetheti a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson, ezt a hírt a miniszter egyelőre nem erősítette meg, mivel a konkrét listához a Fidesz elnökségének döntése szükséges, de azt elárulta, hogy az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét.

Elmondta, úgy gondolja, hogy mindazokat a feladatokat, amelyeket a kinevezésemkor elvállalt, elvégezte. „Az elmúlt időszakban sikerült két nagy megállapodást is tető alá hozni Brüsszelben: decemberben a kondicionalitási eljárásban léptünk egy nagyot előre, májusban pedig az igazságügyi csomagot tudtuk lezárni, már csak a végrehajtás maradt hátra” – mondta.

Hozzátette, egy egész kormányzati struktúrát állítottak fel az elmúlt hónapokban a 2024 második szemeszterében esedékes uniós elnökségünk sikeres lebonyolítása érdekében.

Varga Judit arra a kérdésre, miszerint  van-e erre bármi esély Európában egy konzervatív fordulatra, azt válaszolta, hogy „vannak biztató jelek”. Szerinte „egyre több állampolgár szeretne visszatérni azokhoz az alapértékekhez, amelyeket ezek a pártok képviselnek”.

Ukrajna csatlakozásával kapcsolatban, felhívta arra a figyelmet, hogy „nagyon át kell gondolni a következő időszak stratégiai lépéseit”.

Az európai uniós pénzek kérdéséről elmondta, hogy „az uniós aktusokat, döntéseket meg lehet támadni az Európai Unió Bíróságán, de ennél sokkal nagyobb a politikai probléma”.

Varga Judit, ahogy korábban is elmondta, most újra megerősítette, hogy magyar EU-s elnökség egyik prioritása lesz, hogy „igen alaposan megvizsgálja a jogállamiság érvényesülését az európai uniós intézményeknél is”.

***

Egy cselekedetünk sem oroszbarát, ez csak egy újabb hazug narratíva! - Varga Judit a Mandinernek

Miért írt levelet Věra Jourovának? Kapott már választ tőle? Most már tényleg jönnek az uniós források? Barátunk vagy az ellenfelünk az USA? Interjúnk az igazságügyi miniszterrel.

Nyitókép: Varga Judit Facbook-oldala

Összesen 434 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. június 28. 17:45
Érthető, miniszterként nem, EP képviselőként jár a büntető eljárások alóli mentelem joga.
MayorAnna 03
2023. június 28. 15:41
Jogász is, politikus is: - minden képességgel bír, ami a semmit mondó mellébeszéléshez szükséges. Plusz violin virtuóz.
-Zsolt-
2023. június 28. 15:21
Elbábozzák az agyatlanoknak, hogy Juditka sokat töprengett, hogy hogyan lehetne a nemzetth legnagyobb szolgálatára, így az EP lista elejére helyezte saját magát, majd másnap bejelentette Orbánnak a lemondását. Kb. mint amikor Szájer bejelentette, hogy belefáradt az EP képviselőségbe, és visszavonul, majd 1-2 nap múlva megjelent a csúzdázása és az egész világ rajta röhögött. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Balatonakarattya
2023. június 28. 14:00
Menekítik a Völlner ügyből. Szar maffia ez a rendszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!