Bagdy Emőke: Megküzdőképesek vagyunk mi, magyarok (videó)

2023. június 22. 19:41

„Ha az őseink nagy megpróbáltatásokon átment, túlélő emberek, ezzel a képességgel adják tovább a génjeiket, amikből nekünk is csurrant-cseppent” – nyilatkozta a pszchiológus.

2023. június 22. 19:41
null

Interjút adott a Kontextus című You Tube-csatornának Bagdy Emőke. A neves pszchiológusprofesszor a bő egyórás beszélgetésben beszélt a magyar karakterről, és Trianon feldolgozásáról is. Mint mondta, csináltak patkányokkal egy kísérletet: vízbe dobták az állatokat, majd mielőtt megfulladtak volna, kivették őket, és rövid regenerációt követően ismét a mélybe dobták őket. Kiderült: a küzdőképességük százszorosára növekedett az átélt sokk hatására, majd a további patkánycsaládok már ezzel a képességgel lettek felvértezve.

Vagyis az üzenet nagyon különös: ha az őseink nagy megpróbáltatásokon átment, túlélő emberek, ezzel a képességgel adják tovább a génjeiket, amikből nekünk is csurrant-cseppent, és Trianon után a mi túlélésünk és újra egységes nemzetté válásunk a bizonyíték, hogy ilyen erők működhetnek” – ecsetelte Bagdy.

Az interjú további részében szó esett a professzort ért támadásokról. Emlékezetes: tavasszal a Szkeptikusok Társasága Laposföld-díjat adott Bagdynak „a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elkötelezödésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért”.

Továbbá a műsorban szóba került még az is, hogy hogyan lehet a szomszédban dúló háború idején megőrizni a lelki egészséget.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobika8
2023. június 23. 13:30
Megküzdőképes? Ez milyen szóösszetétel? Küzdőképes, igen. Képes megküzdeni, igen.
aszterion
2023. június 23. 13:16
„Ha az őseink nagy megpróbáltatásokon átment, túlélő emberek, ezzel a képességgel adják tovább a génjeiket, amikből nekünk is csurrant-cseppent” – nyilatkozta a pszchiológus. Interjút adott a Kontextus című You Tube-csatornának Bagdy Emőke. A neves pszchiológusprofesszor a bő egyórás beszélgetésben...” Képesek voltatok KÉTSZER leírni azt, hogy „pszchiológus”. Korrektor nincs a mandinernél? A hab a tortán a cikk alatti tagszavak: „belföld, Trianon, tudomány, Bagdy Emőke, pszchiológia”
WLaci
2023. június 23. 13:13
Nem ártana a magyarkodás előtt megtanulni magyarul
RTamás
2023. június 23. 11:49
Most kiderült pontosan, hogy miért kapta a Laposföld díjat. Katasztrófa.... Illibsik, csak sivalkodjatok, mint zsírdisznó a vágás előtt. Jön ám..., jön áááám...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!