A putyini Oroszországot mosdatja Orbán Ungváry Krisztián szerint

2023. június 16. 15:12

A történész úgy látja: a „putyini propagandának vagyunk szemtanúi” Magyarországon.

2023. június 16. 15:12
null

„A putyini propagandának vagyunk szemtanúi. Ezeknek a megnyilvánulásoknak a céljuk, hogy lejárassák, elhiteltelenítsék a magyar választópolgárok előtt azt a szövetségi rendszert, amelyhez mindig is tartozni akartunk és tartozunk is” – jelentette ki Ungváry Krisztián Orbán Viktor egyes Németországot és az EU-t kritizáló megnyilvánulásai kapcsán.

A történész a Telexnek arról beszélt: „Ez már nem is kikacsintás, hanem logikusan felépített, koherens rendszer, amely egyébként teljes szinkronban van azzal, amit a kormány tesz”. Úgy látja: „Ez a putyini Oroszország mosdatásáról szól”.

Ungváry szerint külön kérdésre ugyan kimondja a kormány hogy Oroszország agresszor az Ukrajna ellen indított háborúban, a gyakorlatban azonban kritizálja a Moszkvával szembeni nemzetközi szankciókat, a Nyugatot és Ukrajnát okolja a háborúért, kimenti az orosz ortodox egyház vezetőjét a személyekre vonatkozó nemzetközi szankciók alól – sorolja a történész.

Úgy látja: a retorika az EU-ból való magyar kilépés, a huxit témája felé vezet. Szerinte „belátható időn belül el fog jutni oda az ország, hogy ezt a lehetőséget nyilvánosan megfogalmazzák”.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. június 16. 19:43
"ORBÁN VIKTOR orbanviktor.hu Oroszország felemelkedésével és a katonai agresszió útjára való lépésével egy másik korszak kezdődött el, ahol Magyarországnak biztonsági okokból szüksége van egy nagyon erős európai és transzatlanti együttműködésre." https://mandiner.hu/cikk/20140902_orban_viktor_oroszorszag_agressziojarol_2008
Bájron
2023. június 16. 18:06
Ki ez a takony????? Szagértő?!!!! Tán fasszopó?????,, Igen az.... Fasszopó!!!?!?
tetx
2023. június 16. 17:58
te kinek az agyát akarod mosdatni te idióta ezzel a szarsággal?
Osztap Bender
2023. június 16. 17:43
Mit keres ez a magyarellenes zsidó történelemhamisító ebben a ruhában? Hová lett a kaftán és a pufajka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!