A lett elnök szerint nem Magyarország akadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását

2023. június 13. 14:56

Sok tagállam nincs tisztában azzal, hogy mi a teendő abban a helyzetben, amikor egy háborúban álló állam csatlakozni kíván a szövetséghez

2023. június 13. 14:56
null

Lettország új miniszterelnöke, Edgars Rinkevics szerint nem Magyarországon múlik, hogy Ukrajna még mindig nem NATO-tag. Az államfő úgy véli, a legfőbb probléma, hogy több ország álláspontja is bizonytalan – derült ki az ukrán European Pravdának adott interjújából.

„Számos tagállam nincs tisztában azzal, hogy mi a teendő abban a helyzetben, amikor egy háborúban álló állam csatlakozni kíván a szövetséghez, és hogy ez mit jelent az Észak-atlanti Szerződés ötödik, a kollektív védelemről szóló cikkelye szempontjából” – nyilatkozta az elnök, de hangsúlyozta, a szövetségesek előbb-utóbb mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Ukrajna csatlakozhasson.

Kijelentette, hogy Lettország támogatja Kijev csatlakozását. 

Nyitókép: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2023. június 13. 18:02
Na jó. De mikor lett elnök?
Rocky Raccoon
2023. június 13. 17:40
És ez az illető Lettországban élő lett nemzetiségű? Vagyis lett lett lett Lettország új miniszterelnöke?? :)
letsgobrandon
2023. június 13. 17:20
Teljesen elmebeteg akinek eszébe jutott , hogy muszkrajna csatlakozhat a NATO-hoz ... Szomália is közelebb áll hozzá
123321
2023. június 13. 16:17
miért kéne Ukrajnát felvenni a NATO-ba? A haború kezdetén zselé maga mondta, hogy nem vágynak a NATO-ba, az csak orosz hazugság és ürügy a háborúhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!