Hiába akadékoskodik Brüsszel, Magyarországon fennmarad a rezsicsökkentés

2023. május 27. 11:23

„A rezsicsökkentés megszüntetésére az Európai Bizottság nem tehet javaslatot, ilyen joga nincsen, és Magyarország továbbra is meg fogja őrizni a rezsicsökkentés vívmányait” – fogalmazott Gulyás Gergely.

2023. május 27. 11:23
null

A kormány intézkedései nyomán Budapestet folyamatosan a legalacsonyabb rezsiköltségű európai uniós városai közé sorolják a különböző statisztikák. Bár az Európai Bizottság már ajánlást is kiadott hazánknak a családok helyzetén sokat könnyítő – ám a költségvetést megterhelő – intézkedés visszavonására – olvasható a VG elemzésében.

„Nagy segítség a kormány részéről, hogy a családok mellett áll. A rezsicsökkentés kiszámíthatóságot és biztonságérzetet ad, ami kiemelten a sokgyermekes, de valójában minden háztartás számára sokat jelent” – hangsúlyozta a lap kérdésére Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

„A rezsicsökkentés megszüntetésére az Európai Bizottság nem tehet javaslatot, ilyen joga nincsen, és

– jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A tárcavezető az Európai Bizottság szerdán megjelent országspecifikus ajánlásaira reagált. „Hiába szólítanak fel az ajánlásban, hogy 2023 végére hazánk szüntesse meg a hatályban lévő energiatámogatási intézkedéseket, Magyarország a költségvetési hiányt anélkül képes csökkenteni, hogy elfogadja az Európai Bizottság tanácsát” – nyomatékosította a miniszter.

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik