A Fidesz stabilan vezet, Gyurcsányék viszont csúsznak lefelé a Republikon felmérése szerint

2023. május 15. 10:40

Az eredmények alapján a Kétfarkú Kutyapárt bejutna a parlamentbe, ellentétben a Jobbik-Konzervatívokkal.

2023. május 15. 10:40
null
Baranya Róbert

Továbbra is magabiztosan őrzi előnyét a Fidesz-KDNP a pártok népszerűségi versenyében – derül ki a Republikon Intézet friss pártpreferencia-kutatásából, amelyet a Telex közölt.

A kormánypártok támogatottsága áprilisban változatlanul 34 százalékos volt a teljes népesség körében, és 48 százalékos a pártválasztók között, ami szinte megegyezik a márciusi adatokkal.

Meglepetés ugyanakkor, hogy

a Demokratikus Koalíció visszaesett,

a vizsgált kategóriákban 2 illetve 3 százalékkal, így Gyurcsányék a teljes népességen belül 12, míg a pártválasztók között 17 százalékon állnak jelenleg. Ahogy a felmérés is megjegyzi, a DK támogatottsága a 2022-es választás óta nem csökkent.

A Republikon ennek hátterében azt valószínűsíti, hogy a választók nem igazán díjazták Gyurcsányék támadásait Karácsony Gergely főpolgármester ellen.

A Republikon Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) nevezte április nyertesének,

miután az MKKP a pártválasztóknál elérte az öt százalékos parlamenti küszöböt.

Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a párt ezzel együtt a választásokon hajlamos alulszerepelni.

Biztosan bejutna a parlamentbe ugyanakkor a Mi Hazánk Mozgalom, amely a teljes népességen belül 5, a pártválasztók között 8 százalékon áll. 

A felmérés szerint a Momentum viszont csak elenyésző mértékben tudott erősíteni, a választók 5 illetve 7 százalékát adná a szavazatát a mostanában leginkább kordonbontásokkal foglalatoskodó pártra. Bár a Republikon szerint ezen akciók eredményei majd csak a következő hónapokban fognak meglátszani Gelencsér Ferencék népszerűségén.

Az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik támogatottság nem mutatott értékelhető elmozdulást,  a felmérés alapján jelenleg csak a szocialistáknak van esélyük a parlamentbe kerülésre.

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc évértékelőt mond 2023 február 5-én. (Fotó: MTI/Kovács Attila) 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. február 25. 12:13
A magyarok nem vevők a piás/pedofil Gyurcsányra.
llnnhegyi
2024. február 24. 12:59
Kormány pártok 48% Bejutó ellenzékiek 42% Jó Kis
elfújta az ellenszél
2023. május 17. 09:38
Ha nagyon jóindulatú vagyok azt mondom hogy szinte egyáltalán nincs programkezdemény ellenzéki oldalon, de valójában még annyi sincs. A bejutási küszöb táján vegetáló pártocskák igyekeznek felhívni magukra a figyelmet bármilyen ostobasággal
amca
2023. május 15. 16:57
Roncsmentum, állítólag megelőzte a Rommentumot. Állítólag új neve a Brancsmentum lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!