Elemző: Soros Györgynek az Európai Parlamentben is vannak szövetségesei

2023. május 31. 09:57

Zila János „sorra vette” Soros György „lekötelezett embereit”.

2023. május 31. 09:57
null

Soros György hálózata régóta harcban áll a magyar nemzeti kormánnyal, a milliárdos spekuláns számos eszközt bevet, és nemcsak a magyar Országgyűlésben helyet foglaló „dollárbaloldali képviselők” között vannak szövetségesei, hanem az Európai Parlamentben is – közölte az Alapjogokért Központ elemzője az Origo portálon megjelent írásában.

Zila János „sorra vette” Soros György „lekötelezett embereit,

Daniel Freund, Guy Verhofstadt, Rui Tavares, Judith Sargentini, Gwendoline Delbos-Corfield „feladatot teljesít, a nyílt társadalom hálózatának rögeszméit sorolja” – fogalmazott a szerző.

Hozzátette: „a nyílt társadalom hálózatának rögeszméi közé tartozik a genderideológia támogatása, a migráció ösztönzése és újabban a háborúpártiság, aki ezeknek nem felel meg, azzal szemben rendszerint agresszíven reagálnak”.

Az elemző felidézte, hogy Daniel Freund német zöldpárti képviselő, aki nemrég az uniós költségvetési ellenőrző bizottság delegációjával Magyarországra látogatott, megerősítette, Magyarország jelenleg azért nem fér hozzá a neki szerződések szerint járó uniós forrásokhoz,

Daniel Freund korábban „a Soros-féle Transparency International uniós intézmények integritásával foglalkozó részlegének vezetője volt, sőt a szervezet honlapján még mindig úgy szerepel, mintha csak szabadságon lenne” – közölte az elemző.

A kiszivárgott lista

Felidézte, hogy 2017-ben az Open Society Foundations belső adatbázisából kiszivárgott egy európai parlamenti képviselőkből álló, 226 embert számláló lista, amelyen Soros György „megbízható szövetségesei” szerepeltek. Az említett szám meghaladta az aktuálisan legnagyobb frakció létszámát – emelte ki a szerző.

Zila János kitért arra, hogy Guy Verhofstadt belga képviselő – aki mindig büszkén számolt be a Soros Györggyel folytatott megbeszéléseiről – a fegyverszállítások egyik legjelentősebb szószólója Európában, és

A tavalyi országgyűlési választást követően Verhofstadt úgy vélekedett, hogy a „gyűlölet győzött Magyarországon”, emellett rendszeresen támadta hazánkat a határvédelmi és gyermekvédelmi intézkedések miatt – fűzte hozzá az Alapjogokért Központ elemzője.

Álláspontja szerint „nem véletlen az sem, hogy az Európai Parlament nyílt társadalom hálózatával szövetségben álló balliberális többsége bizonyos időközönként dedikált jelentésekben foglalkozik Magyarország támadásával”.

(MTI)

***

Nyitókép: OLIVIER HOSLET / EPA / POOL / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik