Hont András a tüntetésről: 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók (VIDEÓ)

2023. május 10. 22:10

A publicista a nemrég közzétett rendőrségi felvétel kapcsán mondta el a véleményét.

2023. május 10. 22:10
null

Hont András publicista szerdán közösségi oldalán fejtette ki véleményét a május 3-i, Várban történt tüntetés kapcsán. Mint fogalmazott, „ha mindenki lenyugodott egy picit, és a Momentum sem a Várban töltötte a ma reggelt, tekintsük meg ezt” – utalva arra a videóra, amelyet nemrég a rendőrség tett közzé a május 3-i kordonbontásos, könnygázos, előállításos demonstrációról.

„Ez abból egy részlet. Némileg más látható rajta, mint az eddigieken” – hívta fel a figyelmet Hont. „Azt ez alapján sem lehet megmondani, hogy a rendőrség minden megmozdulása jog- és szakszerű volt-e, de azt igen, hogy

– hívta fel a figyelmet az újságíró.

Majd azzal folytatta, hogy „az is látható továbbá, hogy a demonstrálók egy tényleges építési területre törnek be, és bár a felirattal ellentétben én csupán egy dobálót látok, de az is untig elég annak fényében, hogy az elkerített részen kockakövek vannak fölhalmozva”.

„Abba belegondolt-e bárki a nagy erkölcsi gőzfújás és az ezígynemmehettovább-nehagyjukozás közben, hogyha véletlenül elrepül egy kő, akkor nemcsak annak a rendőrnek mehet tönkre az élete, akit esetlegesen eltalál, hanem annak a fiatalnak is, aki fölhevült állapotban eldobja?” – tette fel a kérdést.

„Minden bátorító gesztus, a közlő indulatait a közhangulattal összekeverő interpretáció, a karhatalmazás ezt hozza közelebb” – mutatott rá Hont András.

Ezt követően három megjegyzést tett:

„1. Igen, az oktatással szerintem is komoly gondok vannak, és a NER csak rontott a helyzeten. És mi változik, ha néhányan bejutnak a Karmelitába, vagy csak ledöntik a kordont? Mi a célja ennek az akciósorozatnak?

2. Többen azzal hozakodnak elő, hogy a Fidesz is bontott kordont, és 2006 őszén is erőszakosan léptek föl a tüntetők, és a hangulati-érzelmi megágyazásban a Fidesz nem volt vétlen. Szerintem sem. Ám ha a Fidesz és a tévéostromlók helytelenül jártak el, akkor miért is az a követendő példa?

3. Két kiegészítés ugyanakkor szükséges a 2006-os párhuzamokhoz. A Fidesz hatalma nem azon az őszön született meg. 2006-ot még követte három és fél év ""baloldali""-"""liberális""" """"kormányzás"""". A másik meg az, hogy 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók.”

A posztot azzal zárta, hogy beharangozta, a szerda esti Nagykép a kordonbontással foglalkozik, melyben megszólalnak „Schiffer és Tompos urak is”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. május 12. 12:47
A tanítás elhívatás, szolgálat, ahogy az orvosi, nővéri, katonai, rendőri, tűzoltói szakma is ilyen!!! A tanárnak, az orvosnak, a nővérnek, a katonánal, a rendőrnek, a túzoltónak akkor is a legjobban kell végeznie a munkáját, ha nincs is anyagilag úgy megbecsülve, ahogy kell, mert nem az emberek millió tehetnek erről!!!! A tanárokra visszatérve. Mi is a feladta a tanárnak? Felkelteni az érdeklődést a diákban a tantárgya iránt, valamint a tárgyban szereplő tények összefüggésére felhívni a figyelmet, kitárgyalni, véleményezni. Legyen a tanulónak saját véleménye is, még ha az nem helytálló, mivel még nincs minden adat birtokában. - Mert a lexikális tudás megtanulásához nem kell iskolába járni. Nagyon kevés jó tanító/tanár van. 90 előtt is így volt, sajnos, mivel akkor sem voltak anyagilag megbecsülve, de legalább társadalmilag több megbecsülést kaptak. Ha rendesen, szívvel-lélekkel végzi egy tanár/tanító a munkáját, anyagilag talán nem is, de társadalmilag megbecsült emberré válik. A szülök pedig létrehozhatnának olyan alapítványokat, amiből a lelkiismeretes tanárokat támogathatnák. Vajon ezt eddig miért nem tették meg?
flesh ripper
2023. május 11. 08:49
Szokásos taktika, az aljas, jellemtelen emberek, mindig próbálják a maguk szutykát rákenni a többiekre: a középkorban, a megfertőzött bubópestiseknek előrehaladott stádiumban teljesen eltorzult a pszichéjük, megtébolyodtak és próbáltak mindenkit gennyes váladékukkal összekenni, megfertőzni. Ezeket az épekhez dörgölőző pestiseseket nevezték anno, "kenőknek", Profanatori, fertilizzanti (Manzoni: Jegyesek). Azt feltételezik, hogy az alantas és pitiáner észjárásuk, általános. A Fosmoslék ilyen fertilizzanti.
cutcopy
2023. május 11. 05:24
Egyrészt 2006-ban a köztévét ostromolták és nem a kormányzati irodát, másrészt azok nem parlamenti képviselők voltak..
kdani22
2023. május 11. 00:00
...hanem fizetett ultrákat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!