Hont András: Európa Budapesten (FOTÓ)

2023. május 31. 20:25

A Sevilla drukkerei szeméthegyeket hagytak maguk után Budapest belvárosában. Sőt még a virágokat is kitaposták.

2023. május 31. 20:25
null

Hont András publicista szerda este egy képet osztott meg a Budapest belvárosában található Liszt Ferenc térről, ahol a Puskás Arénában az AS Roma-val az Európa-liga kupáért mérkőző Sevilla drukkerei gyülekeztek. A fotón az látható, hogy szerte a téren hegyekben áll a szemét.

Az újságíró a látottakat úgy kommentálta: 

„A magyarok nem tudnak késsel és villával írni-olvasni. Úgy mennek szavazni is, hogy nincs foguk, törött a szemüvegük, elmaradottak, és gumicsizmával köpködik a szotyit. Bezzeg Európában!

Hont kommentben hozzátette, „tudom, tudom, most jön az, hogy egy Felcsút-Mezőkövesd sem lenne másmilyen, ha lenne szurkolójuk, és a fradisták is verték már szét Bukarestet. Igen, és azokat is ott kellett volna tartani mindaddig, amíg közmunkában helyre nem állítanak mindent, továbbá az célzott gyűlöletkitörés volt, és nem egy virágágyáson elkövetett erőszak” – hangsúlyozta.

A bejegyzést alább tekinthetik meg:

„Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol”

Soproni Tamás a kerület polgármestere pedig arról számolt be közösségi oldalán, hogy

Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították. Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében” – írta le a tére uralkodó állapotokat a kerületvezető.

Soproni arra is kitért a posztban, hogy „a szervezők nem kérték a segítségünket, nem fordultak hozzánk azzal, hogy megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt biztosítsunk ezen a napon, nem kaptunk tájékoztatást a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról”.

A momentumos polgármester arra is kitért, hogy „holnap reggel a kollégák és magam is a helyszínen kezdünk, és ahogy tudjuk, megkezdjük a takarítást. (...) 

– zárta gondolatait soproni Tamás.

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik