Nem az egyház kérte Novák Katalintól, hogy adjon kegyelmet Budaházy Györgyéknek – a Sándor-palota reakciója a Mandinernek

2023. április 27. 21:10

A köztársasági elnök összesen 22 kegyelmi határozatot írt ma alá.

2023. április 27. 21:10
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a decemberi döntése utána a Hunnia-per további elítéltjeinek is kegyelmet adott Novák Katalin köztársasági elnök.

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen,

ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet – írta honlapján a döntés kapcsán a Sándor-palota. 

A köztársasági elnök tavaly decemberben már az ügy hét vádlottját kegyelembe részesítette, egyben jelezte, hogy a további vádlottak kérvényéről a jogerős ítélet megszületése után dönt.

Ahogy akkori indoklásában hangsúlyozta: a Budaházy-ügy is rámutat arra, hogy a bírósági eljárások ésszerűtlen elhúzódása elfogadhatatlan, és sérti az emberek igazságérzetét.

A Hunnia-perben márciusban hirdetett részben jogerős ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla, jelentősen csökkentve az első fokon terrorizmus miatt kiszabott súlyos fegyházbüntetéseket. Budaházy György büntetését hat évre mérsékelték, ám ez azt jelentette, hogy az eddig börtönben töltött időt is beszámítva még nagyjából további két évre kellett volna visszamennie a rácsok mögé. 

Novák Katalin hivatala arról tájékoztatta lapunkat, hogy az államfő

összesen 22 elítélt kegyelmi határozatot írt alá, közöttük Budaházy György és társainak kérelmét.

Arra a kérdésünkre, hogy a katolikus egyház kérte-e Novák Katalint a kegyelmi döntésekre, a Sándor-palota nemmel válaszolt.

Fotó.Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo1
2023. április 29. 07:16
Minden, amiért lázongnak a libsi, balos férgek, csak jó lehet. Ezért minden ilyen cselekedet üdvözlendő! Gyuri egymaga többet ér, mint az egész moslék koalíció, szőröstül, bőröstül...! Rinyáljatok bolsik....
Coupdetat
2023. április 28. 07:35
Már gyűjti a szavazatokat a beszari more .... :))))))))) Előre Kolhozcseléd Elvtársak a lenini úton !
Lajoss
2023. április 28. 07:02
Terroristák szabadlábon..undorító.
balbako_
2023. április 28. 06:41
Ezt a justizmordot a magyar igazságszolgáltatás követte el, az államfő kötelessége jóvátenni. (Viszont tenni kell azért, hogy ez meg ne ismétlődhessen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!