Novák: A román nacionalista provokáció sem tudta elvenni a magyarok ünneplésének emelkedettségét (VIDEÓ)

2023. április 15. 10:08

 „Egy évszázad után ismét van szobra Kölcsey Ferencnek, nemzeti imádságunk szerzőjének Nagykárolyban” – írja szombat reggel közösségi oldalán a köztársasági elnök.

2023. április 15. 10:08
null

A szeretet ismét győzött a gyűlölet felett – a nagykárolyi román nacionalista provokáció sem tudta elvenni a magyarok ünneplésének emelkedettségét – írja szombat reggel közösségi oldalán a köztársasági elnök, aki videót is közzétett a szerdai szoboravatásról, melyről mi is beszámoltunk.

Kölcsey Ferenc ülőalakos szobrát három napja avatta fel a magyar államfő Nagykárolyban, az esemény helyszínére azonban a Calea Neamului (Nemzet Útja) és vezetője, Mihai Tîrnoveanu tiltakozást szervezett.

A tiltakozók egy hatalmas román zászlót feszítettek ki és magyarellenes skandálással, kolompolással várták az esemény kezdetét,

mivel provokációnak tartották, hogy az ünnepségen részt vesz Novák Katalin köztársasági elnök is. A tiltakozók a nemzeti színű zászlók mellett molinókat is hoztak magukkal, melyeken többnyire azt üzenték, hogy „Erdély román föld és a románoké”.

Végül az esemény rendben lezajlott, és ahogy Novák Katalin is megjegyzi: „Egy évszázad után ismét van szobra Kölcsey Ferencnek, nemzeti imádságunk szerzőjének Nagykárolyban.”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 15. 14:12
Te magad vagy a provokáció kvótaribanc, amikor kéksárga rongyokban nyalod seggét a magyarokat pusztító faszzongorista zsidónak, amikor kegyelemtelenül támogatod Budaházy és társai bebörtönzését, amikor a buzi zsidó helytartó parancsára magyarországi, magyar tulajdonú bankot fikázol. Aljas és sötét kvótanémber vagy novák, a magyarok szégyene!
MyOp
2023. április 15. 12:02
Sajnos a viccen túl - mert a kolompoló, bocskoros bagázs valóban multságos képet fest - be kellene látni és főleg észre kellene venni, hogy a románság (is) az utóbbi időben egyre nagyobb vérszemet kapott a Részek és Erdély magyarságával szemben. Teszik ezt azért, mert rájöttek, hogy erőszakkal célt érhetnek (lsd. Úzvölgye). Ha sikerül is az általuk okozott károk (részleges) helyreállítása, sajnos ártanak és egyre több Romániában élő magyar érzi a román nacionalistákkal szembeni tehetetlen dühöt és kiszolgáltatottságot.
nick89
2023. április 15. 10:34
Egy kérdés CSAK HÜLYE BIRKÁKNAK: Ki volt Győri Gábor kollégiumi szobatársa, amikor a Soros alapítvány támogatottja volt?
makapaka2
2023. április 15. 10:23
Primitív, gyűlölködő románok provokációja volt. Felül kell emelkedni rajtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!