Pressman ismét nekiment a magyar kormánynak: A mihamarabbi béketárgyalás sürgetése nem jó megközelítés

2023. április 26. 14:05

Az ukrajnai magyar kisebbségek ügyét illetően azt mondta, az USA hajlandó foglalkozni vele és segíteni, amennyiben „ez egy komoly probléma” – fogalmazott Amerika budapesti nagykövete.

2023. április 26. 14:05
null

Az USA magyarországi nagykövetsége hivatalos oldalán közölte David Pressman nagykövet nyitóbeszédét, amelyet a magyar-ukrán kapcsolatok panelbeszélgetésen mondott.

A nagykövet beszédét azzal kezdte, hogy emlékeztette az esemény résztvevőit:

„Miközben ma reggel itt, a gyönyörű tavaszi Budapesten gyűlünk össze, a szomszédos Ukrajnában az ukránok önmagukat és országukat védik egy értelmetlen agresszióval szemben”. Hozzátette, az Egyesült Államok békét akar, amelynek előmozdításához a nemzeteknek egységesen ki kell állniuk „a háborút pártolók ellen”.

Pressman szerint óvakodni kell az olyan cinikus politikai erőfeszítésektől,

Úgy látja, csak egy ember vethet véget a háborúnak: Vlagyimir Putyin.

A magyar kormány béketörekvéseiről azt gondolja:

Elmondta, a mihamarabbi béketárgyalás sürgetése nem jó megközelítés, és Putyinban sem szabadna megbízni

„Az Egyesült Államok igazságos és tartós békét akar. És pontosan ezért állunk vállvetve az áldozatok mellett, Ukrajna mellett”

– mondta, és hozzátette, az Ukrajna mellett való kiállás „egy egységre való törekvés azokkal szemben, akik erőszakkal, egyoldalúan rajzolnák át Európa határait”.

A nagykövet szerint nagyon sok dezinformáció Magyarországon kering Ukrajnáról, ezért a rendezvény jó lehetőséget nyújt a magyaroknak, hogy szélesítsék látókörüket.

Az ukrajnai magyar kisebbségek ügyét illetően azt mondta, az USA hajlandó foglalkozni vele és segíteni, amennyiben „ez egy komoly probléma”. Hozzátette, nyugtalanító, hogy

„Figyeljünk a magyarok által felvetett komoly aggodalmak kezelésére, és álljunk elszántan az ukránok mellett, az oroszok invázióját hárítják el. És közben szorítkozzunk a tényekre” – zárta le a gondolatot.

***

***

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 29. 11:19
UGYAN.KI KÉRDEZTE ŐT ARRÓL MEG, HOGY A "BÉKETÁRGYALÁSOKRÓL" MI A VÉLÉEMÉNYE? SENKI. AKKOR POFA BE ALAPÁLLÁS ÉS KUSS NEKED PRÉSELŐ BALFASZ.
sorivo4
2023. április 27. 21:10
Értjük, az amerikaiak a totális győzelemben bíznak. Mint hajdan a nácik, akiket követtünk a Don-kanyarig. De abban mi nem bízunk. Csak a tárgyalásban és a kölcsönös megértésben. Abban velünk szemben sem jeleskednek az amerikaiak. Tapasztaljuk. Meg úgy általában sem erősségük. Így nehéz békét kötni, az egyszer biztos. De mi azért csak mondjuk, hogy van egy más lehetőség is. Aztán lehet, hogy csak utólag jönnek rá, hogy nekünk volt igazunk. Általában így szokott lenni. Mindig. Ha akarják, értsék úgy, hogy még egyszer nem megyünk a Don-kanyarig. Egyedül mennek. Ha menni akarnak. Aztán ne mondják, hogy nem szóltunk, mert mi már egyszer ezt megéltük. Oroszországgal csak béke lehetséges. És nekünk ez az együttműködés nagyon jól is ment eddig, míg nem jöttek ide a jenkik bekavarni nekünk. Akik nyilván nem akarnak békét Európa és Oroszország közt. De ezzel csak ők lesznek az ellenségeink, ha ezt tovább erőltetik.
Balango
2023. április 27. 19:42
Ez egy fasz.
Töki
2023. április 27. 19:31
Akkor mi a kurva anyád Pressman genyó?! Az amit jueszé csinál???!! Faszfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!