Négymilliárd plusz áfa: szállodát adna el a Főváros

2023. április 17. 17:08

Budapest vezetése azt reméli, hogy a Rác Hotel eladásából befolyt összegből újra tudnák nyitni a Rác fürdőt.

2023. április 17. 17:08
null

A HVG értesülése szerint Budapest vezetése el- vagy bérbe adná a Tabánban lévő Rác Hotelt, az ebből nyert összegből pedig megnyitnák a Rác fürdőt. A hotel megtalálható a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) ingatlanhirdetései között. 

A lap megjegyzi, eddig a szállodát csak hosszú távú bérbeadásra tervezték, nemrég került rá az eladásra szánt ingatlanok listájára is. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott a portálnak, 

majd meglátják, melyikre reagál a piac.

A főváros négymilliárd forint plusz áfáért hirdeti a hotelt, amihez 3400 négyzetméternyi földhasználati jog is jár. Ebből éves szinten több mint 66 millió forint földhasználati díjat remélnek. Amennyiben sikerül eladni az ingatlant, a befolyó összegből újranyitnák a Rác fürdőt, melyet szűk két éve vett meg a főváros fürdő vállalata több mint ötmilliárd forintért. 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
világbéka
2023. április 17. 22:02
az olasz Baglioni hálózat lépett a leendő üzemeltető pozíciójába, és új igényekkel állt elő. Ezzel egyébként a projekt tovább drágult (összköltsége most nyolcmilliárd forintra rúg), ráadásul a Rác Nosztalgia Kft. jogerős építési engedély hiányában nem tudta egyes bankhiteleit lehívni - erősítette meg Valkó Csaba. A beruházás ettől függetlenül folytatódik, a fürdő, úgymond, zavartalanul épül, mivel arra megvan a szükséges építési engedély. A szálloda új verziójára azonban nincs, mert bár a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal rábólintott a tervekre, az I. kerületi önkormányzat jogorvoslattal élt, mivel a helyi szabályozási tervben szereplő magasságkorlátot másképp értelmezi, mint a KÖH - tájékoztatott a helyzetről az ügyvezető. https://www.origo.hu/gazdasag/20080215-rac-furdo-megint-csuszik-az-ujjaepites.html HVG 2008. december 3. Feltűnő előzékenységgel, egyhangúlag adott újabb többéves haladékot a fővárosi közgyűlés a Rác fürdőt is építő befektetőnek. A tervezettnél jóval később valósul meg a gellérthegyi sikló is. Ez is valami szdsz-es patkány? Persze a hvg már törölte a cikket.
lurker
2023. április 17. 21:35
"összegből pedig megnyitnák a Rác fürdőt" hazugság. az összeg végül a csőd elkerülésére lesz fordítva
anegy_
2023. április 17. 19:52
BUTAPEST ez kell nektek, ezek a rongyemberek, akik a jó édesanyjukat is eladják kilóra.
DBZ22
2023. április 17. 19:52
Nem semmi öcsém . Két éve 5 milliárdért megvették e fürdőt és most a hotel eladásából ami 4 milliárd+ Áfa újraindítanák a fürdőt , mit csináltak a fürdővel két év alatt , lebontották ? Két év alatt hogy lehet leamortizálni egy fürdőt hogy ekkora költség legyen az " újra indítása " ? Valószínű hogy nem a teljes összeget fordítanák a fürdőre ( kel a sleppnek is ) . A hotel eladó a fürdő meg nem ? Ki az a hülye aki meg vesz úgy egy IFÁT hogy a plató nem az övé ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!