Bősz Anett lehet Karácsony Gergely DK-s kihívója

2023. április 27. 06:33

A főpolgármesternek őszig van ideje, hogy bizonyítson Gyurcsányéknak, derül ki a Magyar Nemzet forrásai által elmondottakból.

2023. április 27. 06:33
null

Egyértelműen Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje, ha a párt végül úgy dönt, hogy nem áll be Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választásokon – állították egybehangzóan a „baloldal belső ügyeire rálátó” forrásai a Magyar Nemzetnek, akik szerint Karácsonynak őszig van ideje arra, hogy Gyurcsány Ferenc elvárásának eleget téve „harcoljon” a kormánnyal, illetve személyes támogatottságát növelje.

Ismert: a DK többször is belengette, hogy nem állnak be Karácsony mögé 2024-ben: Gyurcsány először a szeptemberi, Partizánnak adott interjújában lengette be, majd pár hete a Spirit FM-en is keményen kritizálta a főpolgármestert.

Gyurcsány utóbbi alkalommal úgy fogalmazott: három embert is el tudna képzelni főpolgármester-jelöltként, „van, aki a pártos világhoz van közelebb, van, aki civilnek tekinthető”, de az alapdilemma a volt miniszterelnök szerint az, hogy kihívót akarnak-e állítani a jelenlegi főpolgármesterrel szemben – hangzott el a március végi műsorban. 

Bősz Anett a Mediaworks kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lehetséges jelöltségéről szól híreket.

„Jelen pillanatban nekem nincsen arra mandátumom, hogy a DK stratégiai lépéseiről bármit mondjak” – mondta a karrierjét a Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Pártban kezdő politikus, aki jelenleg Karácsony helyetteseként tevékenykedik.

Mint a Magyar Nemzet forrásai elmondták: a DK-ban mindenképpen női főpolgármester-jelöltben gondolkodnak, így jó ideig Dobrev Klára volt a legkézenfekvőbb lehetőség. Ám mivel nemrég megszületett a döntés, hogy Dobrev vezeti a párt EP-listáját, a budapesti liberális körökben beágyazott, otthonosan mozgó Bősz Anett vált Gyurcsányék első számú jelöltjévé – az Európai Parlamenti és az önkormányzati választásokat ugyanis egy napon tartják jövőre. 

A források szerint a DK-ban ősszel döntenek arról, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé, akinek így eddig van ideje arra, hogy eleget tegyen Gyurcsány Ferenc elvárásainak a támogatásáért cserébe, illetve hogy saját, személyes népszerűségét növelje.

Mindenesetre Karácsony is érezheti a veszélyt, hiszen szerda este a Facebookon bizonygatta saját népszerűségét, a baj csak az, hogy egy olyan Medián-felmérésre hivatkozva, melynek számai csak ma kerültek volna nyilvánosságra.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 27. 17:30
Max a klozetra hívhatja ki!
XTRO
2023. április 27. 15:55
Nyugalom , ez csak olyan mint az előválasztás.. egymást ütik. Aztán mennek a picsába.
Zolotarjov
2023. április 27. 12:33
Mindenesetre hátulról jobb, mint elölről..:) https://images.app.goo.gl/vYRJivD2YjmcvJLG9
zakar zoltán béla
2023. április 27. 10:46
A pár t választók egyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!