Dobrev Klára a médiaszereplésekről: Összekötött kézzel és lábbal kellene futóversenyt futni a túldoppingolt fideszesekkel szemben

2023. április 19. 10:02

A DK árnyékkormányfője szerint az ország európai uniós helyzete „kísérteties hasonlóságot mutat azzal, ahogy a Brexit zajlott Nagy Britanniában.”

2023. április 19. 10:02
null

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője nemrég a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt. Az ellenzéki politikus a beszélgetés során azt hangsúlyozta, „nemcsak Amerikával fagyos a viszony, riasztó mértékben nő Magyarország elszigeteltsége a nyugati szövetségi rendszerben, a hazugságpropaganda pedig az emberek véleményét is átformálja az EU-ról és a NATO-ról”. Dobrev utóbbival kapcsolatban úgy véli,

 Az ellenzéki politikus Bolgár Györgynek arról is beszélt, a háború eszkalációja óta az Orbán-kormány a szövetségesekkel és az európai uniós tagállamokkal szembeni kötelességét sem teljesíti. „Finanszírozza a háborút a rendkívül drága gázvásárlással – jelentette ki Dobrev.

„A lopakodó Huxit velünk van”

Felidézték, hogy a mai politikai közbeszédben sokszor hangzik az el, hogy „Orbán biztosan nem akarja kivezetni az Európai Unióból Magyarországot”, hiszen emellett nem szól racionális érv.

– mondta Dobrev. „Ott sem szólt semmilyen érv a kilépés mellett, a népszavazást kiíró miniszterelnök, David Cameron sem akart kilépni, sőt, az akkor a Brexit-pártot vezető Nigel Farage is döbbenten állt a szavazás eredménye előtt” – emlékeztetett az EP-képviselő.

Dobrev Klára leszögezte, hogy „az elszigetelődés már évekkel ezelőtt elkezdődött, amikor a Fideszt kizárták az Európai Néppártból, akkor

Majd azzal folytatta, hogy „a lopakodó Huxit velünk van, ott van az uniós források elzárásában” – magyarázta a politikus. 

„Állandó dilemma” a kormánysajtóban való szereplés

Dobrev Klára arról is szólt, „állandó dilemma”, hogy az ellenzéki politikusok szerepeljenek-e a kormánysajtóban. Egyfelől, minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy eljussanak a szavazókhoz, hiszen olyan, mintha „összekötött kézzel és lábbal kellene futóversenyt futniuk a túldoppingolt fideszesekkel szemben. Másfelől, mindig felmerül, hogy a jelenlétünkkel legitimáljuk az adott médiumot” – fűzte hozzá a DK képviselője. 

A teljes beszélgetést ITT hallgathatják meg.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

***

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsne
2023. április 19. 23:41
Majd azzal folytatta, hogy „a lopakodó Huxit velünk van, ott van az uniós források elzárásában” – magyarázta a politikus. Klárika az uniós források elzárása a maguk magyarellenessége hazánk lejáratása abnormális szavazatai végett van! Aki a hazája ellen szavaz milyen ember? Hazaáruló! Bár maga joggal teszi hiszen nem is magyar.
teljesenertelmetlen
2023. április 19. 20:22
Hogy is mondták a klasszikusok (akkor még nagy pofával): aki médiát akar, vegyen magának! Azt hitték, örökre övék lesz a média 90%-a. Hát nem lett... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Krupp Skya
2023. április 19. 18:02
"Összekötött kézzel lábbal" A kilőtt szemmel nagyobbat durrant volna.
Palatin
2023. április 19. 17:29
A hidegrázó, vérgőzös bolsevizmus torokszorító lehellete legjobban éppen Dobrevböl árad. Gyurcsány mutyiból, simliböl, szélhámosságból lett komcsi, - pár évtizeddel korábban talán Szálasi jobbkeze lett volna, aztán Rákosié -, azaz ö még bolsinak is hamis. Dobrev viszont izig-vérig bolsi, még genetikailag is, kívül-belül. Ö az aki legkevésbé kell a magyaroknak. Arrogáns és fennhéjázó fúria a Klára, Büszke nem lehet az Apró családfára. Ha ö hatalmat kap, nagy lesz annak ára, Egész magyarságunk mértéktelen kára. Öt posztokra jelölni örült gondolat, Vele országunk a múltba visszatolat. Nagyapja likvidált ártatlan foglyokat, Árva népünk hőseit, átkozottul sokat. A Dobrev kislány egy galád bajkeverő, Példaképe ki más, mint Rákosi és Gerő, Nö létére duzzad benne pusztító erő, Az unió hátszelében nagy ricsajt ver ő. A szankciós inflációt is Orbánra kenné, Nagyszerű ötlet ez, ha népünk bevenné. De a magyarság sosem volt oly botor, Hogy átverje öt egy szélhámos lator. Egész társulatuk húzzon a pokolba. Ö terelne minket közös, bús akolba, Ehhez őnagysága lenne a trójai faló. A bolsik világa nem magyarnak való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!