Moszkvában tárgyal Szijjártó Péter

2023. április 11. 09:35

A téma a magyar-orosz energetikai együttműködés.

2023. április 11. 09:35
null

Kedden Moszkvában a magyar energiaellátás biztonságához szükséges együttműködés legfontosabb kérdéseiről fog tárgyalni Szijjártó Péter, először Alexander Novakkal, az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, majd pedig Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán

„Az újrainduló kínai gazdaság radikálisan megnövekedő energiaigénye és az európai energiainfrastruktúra fejlesztésének rendkívül lassú üteme miatt az igazi nehézséget a soron következő tél fogja jelenteni” – figyelmeztet a tárcavezető.

Értékelése szerint „Magyarország energiaellátásának biztonságához a gázszállítások, a kőolajszállítások és a nukleáris fűtőanyag-szállítások zavartalanságára van szükség.

Ezen három feltétel teljesüléséhez pedig a magyar-orosz energetikai együttműködés zavartalansága szükséges. Ez nem politikai ízlés, hanem fizika kérdése”

– írta. 

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 346 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. április 11. 18:19
A média álta erőltetett forgatókönyv persze az lenne, hogy mindent mondjunk fel az oroszokkal. Én kibírom, készülök is rá. Csak a sok seggfejt, aki körülvesz, és mindig mást okol a saját bajáért, azokat tudnám feledni!
brekker
2023. április 11. 18:11
Politikailag a fidesz persze nem tudná eladni az észszerűt a média által elhülyített tömegeknek. Vesz egy év haladékot a ruszkiknál, hátha addig egyértelmű lesz a helyzet a sok hülyének.
brekker
2023. április 11. 18:06
Szíjjártó most kiment, hogy majd helyreáll a régi rendszer, addig adjanak haladékot. De nem fog helyreállni, Biden megüzente, vasfüggöny lesz. Legkésőbb 2024-ben oldalt kell választani, a jó oldal pedig az lesz, ahonnan az energia jönni fog, és az nem az Európai Unió.
brekker
2023. április 11. 18:00
Geci lengyelek szén bázison működnek, saját szénbányákkal, mint a csehek, széndioxid kibocsátás ugyanmár kit érdekel. Plusz norvég gázvezetékük van. Ehhez képest milyen alapon akarják megtiltani nekünk, hogy az oroszoktól vegyünk gázt? Milyen alapon korlátozza az eu, hogy az oroszoktól olcsóbban vegyünk gázt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!