Hont András a Szkeptikus Társaságról: Két módszerük van, a kiátkozás és a hátad mögött való gúnyolódás

2023. április 22. 08:01

Az Öt-ben is nagy felháborodást váltott ki a szkeptikusok Laposföld-díja.

2023. április 22. 08:01
null

Ahogy korábban beszámoltunk, Bagdy Emőke mellett Sebestyén Balázs is jelölt a Szkeptikus Társaság 2023-as Laposföld-díjára.

Mellettük Máté Gábort és Bogár Lászlót is jelölte a Társaság a díjra, amelyet  2021-ben hirdetett meg először, akkor a vírusszkeptikus Gődény György kapta.

„A tényekre alapuló tájékoztatás és szórakoztatás helyett a szóbeszédekre és laikus saját fejtegetésekre épülő, de nagyon határozottan, nagy nyilvánosság előtt előadott álhírek és összeesküvés-elméletek terjesztéséért” – ezzel az indoklással jelölték a megalázó díjra a népszerű rádiós műsorvezetőt, akinek az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatos álláspontjáról, vagy a transznemű finn korcsolyázóról kialakított véleményéről mi is írtunk.

Az ügy szóba került  az ATV Öt című műsorában is. A szkeptikusok attitűdje még Pap Réka Kingának is sok volt, aki felemelte szavát a „militáns szkepticizmus” ellen. Réz András esztéta pedig elmesélte élményeit a szkeptikusokkal és egykori elnökükkel, Vágó Istvánnal kapcsolatban, és emlékeztetett: a Covid idején a szkeptikusok voltak a legnagyobb lezáráspártiak a tudomány nevében, később azonban sok tézisük megdőlt.

„Ennek semmi köze a tudományhoz. A tudományt mindig az viszi előre, hogy a mainstreamet megkérdőjelezed. Ezek ilyen konformista éltanulók, nyilvánvalóan egyikük sem foglalkozik tudománnyal. Két módszerük van: a kiátkozás, és a hátad mögött való gúnyolódás” – mondta Hont András.

Az idézett rész az alábbi videóban, az 51. perctől látható.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
síróbohóc
2023. április 27. 11:39
Szép sivalkodás, Bandi! Fel a fejjel!
Mandolini
2023. április 23. 15:37
Nácik és kommunisták egyszerre. És fogadjunk csodálkozni fognak, amikor valaki pofán csapja őket!
Harryhaller
2023. április 23. 11:40
Nem is hallottam erről a csürhéről eddig. De amint megláttam, h mi alapján ítélkeznek, és h Vágó elvtárs is keze van benne egyértelművé vált mi van. Ez fact checkers USA-ból exportált verziója, ami köztudottan a woke, modernista, marxista ideológiákat védelmező, hirdető agyhalottak cenzúra gépezet.
EX - Terminátor
2023. április 23. 02:20
Kiátkoznak azok, akikkel soha semmi közösséget nem fogunk vállalni? És ez büntetés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!