Hont András a Szkeptikus Társaságról: Két módszerük van, a kiátkozás és a hátad mögött való gúnyolódás

2023. április 22. 08:01

Az Öt-ben is nagy felháborodást váltott ki a szkeptikusok Laposföld-díja.

2023. április 22. 08:01
null

Ahogy korábban beszámoltunk, Bagdy Emőke mellett Sebestyén Balázs is jelölt a Szkeptikus Társaság 2023-as Laposföld-díjára.

Mellettük Máté Gábort és Bogár Lászlót is jelölte a Társaság a díjra, amelyet  2021-ben hirdetett meg először, akkor a vírusszkeptikus Gődény György kapta.

„A tényekre alapuló tájékoztatás és szórakoztatás helyett a szóbeszédekre és laikus saját fejtegetésekre épülő, de nagyon határozottan, nagy nyilvánosság előtt előadott álhírek és összeesküvés-elméletek terjesztéséért” – ezzel az indoklással jelölték a megalázó díjra a népszerű rádiós műsorvezetőt, akinek az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatos álláspontjáról, vagy a transznemű finn korcsolyázóról kialakított véleményéről mi is írtunk.

Az ügy szóba került  az ATV Öt című műsorában is. A szkeptikusok attitűdje még Pap Réka Kingának is sok volt, aki felemelte szavát a „militáns szkepticizmus” ellen. Réz András esztéta pedig elmesélte élményeit a szkeptikusokkal és egykori elnökükkel, Vágó Istvánnal kapcsolatban, és emlékeztetett: a Covid idején a szkeptikusok voltak a legnagyobb lezáráspártiak a tudomány nevében, később azonban sok tézisük megdőlt.

„Ennek semmi köze a tudományhoz. A tudományt mindig az viszi előre, hogy a mainstreamet megkérdőjelezed. Ezek ilyen konformista éltanulók, nyilvánvalóan egyikük sem foglalkozik tudománnyal. Két módszerük van: a kiátkozás, és a hátad mögött való gúnyolódás” – mondta Hont András.

Az idézett rész az alábbi videóban, az 51. perctől látható.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik