Kabaré, hogy az amerikai nagykövet oktat minket sajtószabadságra

2023. március 14. 17:42

Ők tehát az áldozatok. A tízmilliós Magyarország bántja a majd' félmilliárdos Egyesült Államokat.

2023. március 14. 17:42
null
Pilhál Tamás

„Néhány napja történt, hogy David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete hazaszaladt szülőhazájába, hogy elpanaszolja külügyminiszterének és más fejeseknek, milyen rosszul viselkedik Magyarország. A nagykövetség erről kiadott hivatalos közleménye így szól: 

A nagykövet találkozott Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház magas rangú tisztviselőivel, akikkel megvitatta a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, köztük a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikáját és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikát.

Ők tehát az áldozatok. A tízmilliós Magyarország bántja a majd' félmilliárdos Egyesült Államokat.

Emésszük: magyar tisztviselőknek és a kormánypárti médiának „egyedülállóan Amerika-ellenes” a retorikája. Konkrét példákat nem említenek, így csak sejtéseink lehetnek, mi a fájdalmuk. Fölteszem, a fájásaik között szerepelhet a „dollármédiázás”, „dollárbaloldalizás”. Hogy a nemzeti kormány és a jobboldali sajtó nehezményezte (nehezményezni merészelte), hogy a tavalyi választási kampányban amerikai kormányzati körökhöz köthető pénzeszsákok több milliárd forintnyi dollárral tömték ki az ellenzéket, hátha hatalomra vergődik.

Különös. Tehát nem az a skandalum, hogy ilyen megtörténhetett (egy szövetséges ország választásába való durva beavatkozás), hanem ennek szóvá tétele. Gondolom, Pressman úr szerint az lett volna a helyénvaló, a »transzatlanti közös értékeknek« megfelelő eljárás, ha a magyar kormány megköszöni, hogy amerikai kormányzati dollárokkal meg akarták buktatni, és arra kéri Biden elnököt, próbálkozzon legközelebb is, hátha.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. március 15. 12:16
az USA azt se tudja mit takar a demokraCIA !
nempolitizálok
2023. március 15. 11:07
Az egész világ amerika ellenes és nem véletlenül. Európa most lesz igazán amerika ellenes, hogy az USA az eurolibsikkel képviselteti az amerikai érdekeket Európa rovására. A libsik elkúrták.
istvanpeter
2023. március 15. 10:52
De tartsuk szem előtt, hogy az Egyesült Államok a háttérhatalom nevében beszél és intézkedik.
florin
2023. március 15. 09:09
Sír a pedo nagykövet néni! A "szuperbékés" Galaktikus Birodalmat veszélyeztetik a csúnya agresszív magyarok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!