Még a Medián szerint is visszaerősödött a Fidesz a választáskori szintre

2023. március 08. 11:29

A HVG által rendelt kutatás szerint egyre többen vannak azok, akik szerint jó irányba mennek a dolgok.

2023. március 08. 11:29
null

A Medián legfrissebb felmérése rámutatott arra, ahogy mérséklődött a magyarok borúlátása, úgy nyerte vissza erejét a Fidesz. A HVG által rendelt kutatás szerint két hónap alatt tíz százalékponttal nőtt a derűlátók száma társadalmi csoport, nemre, korra, pártállásra tekintet nélkül. A Fidesz támogatottsága a biztosan tudó választók között 51 százalékra nőtt, a szavazókorú népességnél 35 százalékon áll a kormánypárt. 

Nyitókép: Medián
Nyitókép: Medián

Az ellenzék támogatása a reprezentatív felmérés szerint befagyott: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt már a harmadik legerősebb, megelőzve a Mi Hazánkat. A viccpárt támogatottsága a 40 alattiak körében a legmagasabb. 

– tette hozzá Hann Endre, a Medián vezetője, majd hozzátette, bár az nem új, hogy a magas jövedelműek között az átlagnál több az ellenzéki szavazó, azonban most mutatták ki először, hogy az intenzív politikai érdeklődés valamelyest együtt jár a hagyományos ellenzék iránti rokonszenvvel.

A Medián felmérését február 21-e és 27-e között készítette, 1000 fős reprezentatív minta telefonos megkérdezésével, melynek kisebb torzulásait a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, így a minta jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára a teljes mintában a válaszok megoszlásától függően legfeljebb ±3,5 százalék.

Fotó:Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2023. március 08. 19:36
Ne a finnekkel és a svédekkel foglalkozzon a Fidesz! Ebben a videoban a Fidesz-kormány "SZÖVETSÉGESE" dicsekszik, hogy Budapesten járt a Parlamentben beszédet tartani, és 15:12-nél azt hazudja, hogy egy tábla volt régen kifüggesztve a Barokk PARLAMENTRE: "NO ENTRY FOR DOGS AND JEWS" (kutyáknak és zsidóknak tilos a belépés!) Azután azt hazudta, hogy UGYANOLYAN EGYENRUHÁBAN tisztelegtek neki, mint azok, akik az apját vitték kivégezni! https://youtu.be/1I4uvi_JAV0?t=850 Apja, a HUNGAROFÓB Tomy Lapid, Budapesten élte túl a VH-t. (Hála Horthy Miklósnak.)
rajgy
2023. március 08. 19:11
A Fidesz egy CSICSKA-népet csinált a magyarból! Ebben a videoban a Fidesz-kormány "SZÖVETSÉGESE" dicsekszik, hogy Budapesten járt a Parlamentben beszédet tartani, és 15:12-nél azt hazudja, hogy egy tábla volt régen kifüggesztve a Barokk PARLAMENTRE: "NO ENTRY FOR DOGS AND JEWS" (kutyáknak és zsidóknak tilos a belépés!) Azután azt hazudta, hogy UGYANOLYAN EGYENRUHÁBAN tisztelegtek neki, mint azok, akik az apját vitték kivégezni! https://youtu.be/1I4uvi_JAV0?t=850 Apja, a HUNGAROFÓB Tomy Lapid, Budapesten élte túl a VH-t. (Hála Horthy Miklósnak.)
Sting61
2023. március 08. 18:18
Ez lófütty, majd a Pulai kiszámolja az ollók nyílását!!
Nemkellnév
2023. március 08. 17:35
Minél közelebb érzem az ukrán-orosz háborút, annál inkább leválok a politikáról és csak arra gondolok, hogy Magyarországot meg kell védenem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!