Kassai Lajos: Szeretem a hazámat, de vérzik érte a szívem!

2023. február 19. 11:26

A modern kori lovasíjászat megteremtője elmondta, hazánkra generációról generációra hatnak a nácizmus és a kommunizmus traumái.

2023. február 19. 11:26
null

Kassai Lajos interjút adott a Ma7 portálnak. Újságírói kérdésre elmondta a modern kori lovasíjászat megteremtője, hogy miért nyilatkozik meg egyre többet közéleti témákban: „amikor elkezdtem a lovasíjászattal foglalkozni és láttam, elindítója leszek egy új sportágnak, harci művészetnek, rögtön feltűnt valami. Magyarországon rengeteg magot elvetettek, a nagyja szárba is szökkent, néhány még virágba is borult, de a termést, szinte kivétel nélkül, máshol és mások aratták le. Feltettem magamnak a kérdést, az általam  elvetett magokból származó gyümölcsöket le tudjuk-e majd Magyarországon szüretelni? Eljutunk-e a végkifejletig? Ahogy haladt előre a történet, egyre-másra jöttek a buktatók, rájöttem, mi, magyarok vagyunk önmagunk igazi ellenségei.”

Hozzátette, „olyan transzgenerációs traumák hatják át a nemzetet, amelyekkel képtelenek vagyunk megbirkózni. Generációról generációra hatnak a nácizmus és a kommunizmus traumái, megmérgezik emberi kapcsolatainkat, és akkor itt térnék vissza az eredeti kérdésére, a közéletet is nagyban befolyásolják. Ki kell mondanunk, beteg a magyar néplélek. Minden népnek megvan a maga baja a világgal, de engem elsősorban Magyarország érdekel. Ez egy csodálatos ország, csodálatos emberekkel. Én a hazámat feltétel nélkül szeretem, a magyar végtelenül tehetséges nép,

Egyszerűen érdekel, mi lehet az oka, erről szólnak a közéleti szerepvállalásaim. Az évek során arra jutottam, képtelenek vagyunk mihez kezdeni ezekkel a generációról generációra öröklődő terhekkel. Ezek tudat alatt működő, de bennünket mozgató traumák. Nézze, én alapvetően munkásember vagyok. Nem tartom magam a magyar magaskultúra képviselőjének, működtetem a gazdaságom, céget vezetek, csak közben gondolkodom is. Szeretem a hazámat és vérzik a szívem érte, mert nem tud képességeinek megfelelően teljesíteni. Ha ennyit tudnánk csak, megvonnám a vállamat, de nem erről van szó! Mindig kivillan valaki, csak azt általában elkaszálják.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 20. 13:22
Szar cuckoldkonzi szokás akkor nácizni, amikor 45+33 évnyi zsidó kommnunista pusztítás során az ember visszatekint a hazája történelmére. Itt nácik hatalmon nem voltak 1,5 évig sem, 1944 márciusa, a német megszállásunkat követően. Ennél még a franciák, hollandok, belgák, norvégok, lengyelek, csehek, tótok, észtek, litvánok, lettek, olaszok, spanyolok is nácibbak voltak, ráadásul hosszabb ideig, alaposabban pusztítva szívetek csücskeit a zsidó kommunista mocskot. Ezért ne nácizz itt magyarokat a kurva anyádat te se, relativizálva a 78 éves zsidó kommunista gyilkolást, rablást, pusztítást, a rosseb a történelemismereted teljes hiányába!
gondolkodom tehát vagyok
2023. február 20. 08:37
"nem tudunk a képességeinknek megfelelően teljesíteni" - én úgy gondolom, hogy tudunk, csak nem megfelelő a teljesítmény díjazása. Óriási hiányaink vannak. Szerintem nem lehet ezt már kompenzálni. A transzgenerációs probléma, hogy a megteremtett értékeket elpusztították /háborúk/, elvették /kitelepítések, internálások, stb./, államosítottak mindent majd elherdálták. Akik ezeket elkövették nagy jólét közepette élnek /vagy már meghaltak és utódaik örökölték a vagyont/. Kínlódunk, küszködünk, dolgozunk, gyermekeket nevelünk. Azt hisszük többre visszük mint szüleink, nagyszüleink de be kell lássuk, valahogy mindig lehúznak újabb és újabb bőrt rólunk. /generált gazdasági válság, pénzpiac manipulálása, háború, infláció stb./
Csakislovacska
2023. február 20. 07:07
Lajos ez most sokkal jobb és fontosabb téma mint a gulyásmártonozás!
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2023. február 20. 01:49
Kassai Lajos pedig egy bölcs és jóindulatú ember, oda kell figyelni arra, amit mond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!