Ezt benézte a 444: mindenhol orosz propagandát látnak, most alaposan helyre tették őket

2023. február 06. 17:03

Hamberger Ádám, a Fradi vezérszurkolója elárulta a baloldali sajtóban nagy port kavaró, a Fradi-Újpest meccsen megjelenített koreográfia hátterében álló történetet.

2023. február 06. 17:03
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vasárnap több baloldali médium is tévesen közölte a hírt, hogy az orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni mérkőzés előtt. A baloldali hírverés zászlóshajója természetesen a 444 volt, azonban még aznap este helyretették a portált, miután megpróbálta orosz propagandának feltüntetni a Fradi szurkolók koreóját.

A sajtóban különböző hírek jelentek meg a koreográfia üzenetével kapcsolatban, így a Mandineren is arról írtunk, hogy a Fradi-tábor a velük régóta baráti viszonyt ápoló bécsi labdarúgócsapat szurkolói csoportjának 35 éves születésnapjáról emlékezett meg ezzel a gesztussal.

 

 

Most nem annyira sikerült a 444 „tényellenőrzése”

Annak érdekében, hogy helyére tegyük a vasárnapi meccsen megjelent koreográfia valódi jelentését, megkerestük Hamberger Ádámot, a Fradi vezérszurkolóját is. 

Hamberger a Mandinernek elmondta,

a Tornados Rapid és a Green Monsters szurkolói csoport barátsága a tavalyi évben lett 15 éves,

azonban most volt az első olyan jelentős mérkőzés, ahol nagy létszámban meg tudtak jelenni a szurkolók és méltó módon megemlékezhettek a két ultracsoport barátságáról. 

Emlékeztetett: 1898-as megalakulásakor a Rapid Wien, akkori nevén Első Bécsi Munkás Futbal Klub logója vörös és kék volt, amit 1904-ben cseréltek zöld-fehérre. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Rapid szurkolói csoportja, így pedig maga

a Rapid is mind a mai napig használja a vörös és kék színeket kiegészítésként.

A Fradi vezérszurkolója kiemelte, hogy az Újpest elleni mérkőzésen pontosan úgy jelenítették meg a 444 által orosz zászlónak titulált koreográfiát, ahogy azt a Rapid szurkolói csapata szokta. Hozzátette: „A 444 nagyon szereti hangoztatni, hogy ellenőrzik a tényeket, ez most úgy látszik nem annyira sikerült”

 

 

A tévedés forrása, ahogy már említettük, eredetileg a 444.hu volt, amelynek szerzője igencsak félreértette a látványos szurkolói akció jelentését. A portál időközben törölte az erről szóló cikket, sőt, külön cikkben is korrigált, ám lentebb megtekinthető az eredeti cikkről készített képernyőfotó.

 

 

 

Nyitókép:  MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 07. 07:42
Hamburger Ádám lerántja a leplet..Bruhaha
kelemikes
2023. február 06. 22:51
mindenhol orosz propagandát látnak, most alaposan helyre tették őket 97%, mindenhol orosz propaganda van meg gyűlölet - a gyűlöletkeltés eredményeképpen, lásd fentieket borzasztó!, hova jutottunk!
Fideath
2023. február 06. 22:00
"Hamberger a Mandinernek elmondta, a Tornados Rapid és a Green Monsters szurkolói csoport barátsága a tavalyi évben lett 15 éves, azonban most volt az első olyan jelentős mérkőzés, ahol nagy létszámban meg tudtak jelenni a szurkolók és méltó módon megemlékezhettek a két ultracsoport barátságáról." ------------------- Ez pontosan mi a faszt hazudozik? Hány meccse volt a Fradinak tavaly óta, közel teltházas stadionnal? Vagy 20? Akkor miért most volt az első mérkőzés ahol nagy számban meg tudtak jelenni a szurkolók?
Fideath
2023. február 06. 21:55
A Rapid Wien futballklubnak több mint 200 fanclubja van: https://www.skrapid.at/en/home/fans/service/our-fanclubs Vajon melyikük megalakulását ünnepelte a Fradi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!