Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
Az agrárminiszter hangsúlyozta, megvédik a magyar kultúrát és a magyar gasztronómiát.
Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Magyarországon külön jelölést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek, és az áruházakban ezeket külön polcon is kell tárolni.
Ezzel kapcsolatban Nagy István agrárminiszter arról beszélt egy, a közösségi oldalán közzétett videóban, hogy Brüsszel egyre több rovarfaj esetében ad engedélyt az étkezési célu forgalmazásra, „ami azt jelenti, hogy
veszélybe kerülhetnek a hagyományos táplálkozási szokásaink”.
A tárcavezető a videóban arra is felhívta a figyelmet, hogy a rovarfehérjékkel kapcsolatos intézkedések ellehetetlenítik a termelést is. Majd kijelentette: „a magyar emberek nem akarnak rovarokat enni!”
„S sem élelmiszer-, sem pedig fehérjehiánytól nem kell tartani az országban, sem az egész Európai Unióban” – tette hozzá a miniszter.
Nagy István arról is beszélt, hogy „a magyar gazdák kitartásának és szorgalmának köszönhetően rengeteg kiváló minőségű alapanyaggal, friss, egészséges és jó minőségű élelmiszerrel rendelkezik hazánk.
Nem szorulunk rá a kukacevésre!”
– húzta alá.
Az agrárminiszter azt is hangsúlyozta, hogy „fontos, hogy gasztronómiai hagyományainkat megőrizzük, és ne hagyjuk, hogy megváltoztassák étkezési szokásainkat”.
Legvégül arra is kitért, hogy „ezzel és a hasonló provokatív döntésekkel az Európai Bizottság a hagyományos európai életformánkat, értékrendünket és kultúránkat sodorja veszélybe. Ezt nem hagyhatjuk! Magyarország nemzeti hatáskörben lép, és
megvédi kultúráját és gasztronómiját, a magyar családokat és a magyar gazdákat!”
Az említett felvételt alább tekinthetik meg:
Nyitókép: Nagy István Facebook-oldala