Látványos videón a Honvédség új büszkesége, a Hiúz

2023. január 04. 16:18

Magyarország erős, high-tech hadsereget épít – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium.

2023. január 04. 16:18
null

„Magyarország erős, high-tech hadsereget épít. 2023-ban is folytatódik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program” – írta közösségi oldalán a Honvédelmi Minisztérium.

Mint ismert, a lánctalpas, páncélozott, 30 milliméteres gépágyúval felszerelt gyalogsági harcjárművek, a Lynxeknek köszönhetően a magyar honvédség és a magyar védelmi ipar is erősödik. A magyarul Hiúznak nevezett járműből 172 darabot Zalaegerszegen gyártanak majd.

A Promenad24.hu cikkéből az is kiderült, hogy a járművet kezelő személyzetet német szakemberek segítségével Hódmezővásárhelyen képzik ki.

A harcjárműről készült egyik legutóbbi felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. január 05. 00:01
továbbra is kérdésem, hogy ez az iszonyat nagy és nehéz páncél mit véd egy Javelin vagy ehhez hasonló tankelhárító ellen? kibír egy találatot, vagy kettőt? lehet rá mini aktív védelmet rakni? mert ha nem tök fasság az egész, akkor jobb lett volna egy úszóképes, gumikerekes 8x8-as. mind sebesség, terep mászási képessége, sár tűrő képesség, úszóképesség, hidakon átkelés és anyagi, műszaki szempontból is...
Kivűlálló
2023. január 04. 20:39
"Látványos videón a Honvédség új büszkesége, a Hiúz" Ja.., majd lead ez is 100-150 lövést egy óra alatt, aztán újra lehet olvasztani, ha azt akarjuk, hogy rendesen működjön, mint a Pumák, meg a PzH 2000-esek..! Ki gondolja komolyan, hogy ezek megbízhatóbbak lesznek, mint a már fentebb említett 2 társa...? Én tudom, hogy nem és bár dizájnos, meg minden, de ha élesben egy "rejtett automatika kidugja a fehérzászlót", akkor meg lehet baszni...! Talán a használható motorjával még ellehet menekülni vele...!
jánosbácsi
2023. január 04. 20:36
Elnevezhették volna a miniszterelnökről is . Agresszív kismalac.
Zsolt75
2023. január 04. 20:21
45 tonna? Remélem, Sárrét rajta van a navin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!