Amerikai közpénzből indít akadémiát a Telex

2022. december 08. 18:57

A washingtoni Külügyminisztérium egyik alosztálya egy pályázat által 300 millió forinttal támogatja a kormánykritikus lap újságíróképzését.

2022. december 08. 18:57
null

Újabb fontos lépés történik a Telex életében: elindul az oktatóközpontunk, a Telex Akadémia, ahol a következő években különböző képzéseket kínálunk majd az érdeklődőknek a média legkülönfélébb területeiről – számol be a portál csütörtöki cikkében.

A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezetőnk, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

A portál főszerkesztője, Dull Szabolcs a cikk végén megemlíti, miből fogják ezt finanszírozni: a projektet az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor – magyarul: demokrácia, emberi jogok, és munkaügyek hivatala) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. 

De mi is ez a szervezet? A DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik.

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a súlyos megélhetési válsággal küszködő amerikai adófizetők tízmillióit senki nem kérdezte meg arról, vajon örülnek-e annak, hogy az adójukból működő Biden-kormányzat magyarországi propagandistáknak utalja át a pénzüket, ahelyett, hogy az ő életkörülményeiken javítana” – kommentálja a hírt az Origo. A portál arra is emlékeztet: az elmúlt hetek legnagyobb belpolitikai botrányát éppen az okozta, hogy kiderült: több mint 3 milliárd forintnyi dollárt kapott a baloldal kampányra Amerikából, csak az nem világos, hogy kiktől. Az ügyről alábbi cikkeinkben olvashat bővebben.

Amerikai pénzek a baloldalon: az ellenzék csak magyarázkodik, olykor hülyének tettetik magukat

Egyre megdöbbentőbb és érdekesebb információk látnak napvilágot az ellenzék amerikai pénzügyi támogatásáról. Márki-Zay Péter a mai napig tagadja , hogy a baloldali pártok választási kampányára ment a pénzt. A volt miniszterelnök-jelölt állítja, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom kapta a dollárokat több ezer, több tízezer embertől, a támogatással pedig a politikai kultúraváltást segíti elő a szervezete.

Az ellenzék amerikai támogatásának a szálai a CIA-ig érnek

Az Action for Democracy (AfD) - amely a baloldal választási kampányát milliárdokkal támogatta - kapcsolatrendszere egészen a CIA-ig ér el, írja az Origó a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdán közzétett jelentésére hivatkozva. A nemzetbiztonsági szolgálatok ugyanis feltárták, hogy az AfD kapcsolatba hozható a National Endowment for Democracyval (NED), amelyet gyakran úgy emlegetnek, mint „a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön".

Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. december 09. 17:32
Az a baj, ha arra költik, amire kapják, vagy ha ellopják, mint a NER?
dezilluzionista
2022. december 09. 11:56
Minőségi+pártatlanújságírásnélkül:nincsdemokrácia.
ArminTK
2022. december 09. 10:43
Sírtok, mi? Mélymagyar köcsögök!
anaconda
2022. december 09. 10:19
Rájöttem, hogy miért tett meg mindent a moslékkoalíció, hogy biztosan elveszítsék a választásokat. Mert annyi pénzt még kormányon sem tudnának lopni, mint amennyit az USA ad nekik azért, hogy hülyeségeket beszéljenek. Jól van ez így. Inkább az amerikai költségvetést fosztogassák, mint a miénket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!