Vágó a dollártámogatásokról: Az ellenzéki formációk azért kapnak támogatást innen-onnan, mert azt mondják, amit mondanak

2022. december 17. 07:11

Azt pedig nem gondolja, hogy történt volna bármi jogszerűtlen az amerikai támogatások kapcsán.

2022. december 17. 07:11
null

Ezen a héten Vágó István, Kálmán Olga, Palotás János, Gréczy Zsolt felállásban támadott a DK december 2-án indult internetes tv-je. A DKTV harmadik adásában a műsor elején a szereplők kicsit örvendeztek a nézettségi adatokon, és amiatt, hogy bekerültek a Partizánba, ahol Gulyás Márton pozitívan beszélt róluk.

Hozzátehetjük azonban: míg az első adást 78 ezren látták, a másodikra már csak 23 ezren voltak kíváncsiak.

Az első téma a hétfői uniós megállapodás volt, melynek értelmében „megadeal” született: csomagban megállapodtak az Ukrajnának nyújtandó 18 milliárd eurós támogatásról, a globális minimumadóról, Magyarország helyreállítási tervének elfogadásáról és a kondicionalitási eljárásról. Magyarország mindkét vitás kérdésben számára elfogadható kompromisszumot harcolt ki – nem kell részt vennünk az Ukrajnának nyújtandó közös hitelfelvételben, illetve a globális minimumadó mellett is fennmarad jelentős adóelőnyünk.

Ezért cserébe a tagállamok elfogadták a magyar helyreállítási tervet, és 10 százalékkal csökkentették a három operatív programban (IKOP+, KEHOP+, TOP+) a vállalások teljesüléséig felfüggesztendő források arányát.

„Most gondoljunk bele, ha bárki más a miniszterelnök, és olyan megállapodást hoz haza, hogy van egy kupac pénz, ami nem jön haza: fölgyújtották volna a várost, kirakatokat zúztak volna be, óriási lenne a hazaárulózás” – mondta Gréczy.

Szerinte a kormány egy saját maga által alkotott problémát oldott meg, közben egy csomó pénzt „elvesztett”, ezért ez nem győzelem. (Valójában Brüsszel az összes Magyarországnak járó uniós pénz kifizetésére kötelezettséget vállalt, Magyarország a forrásvesztést elkerülte, csak az időpont a kérdés.)

Második témaként szóba került Kocsis Máté kijelentése. A Fidesz frakcióvezetője azzal vádolta a gyurcsányista Varju Lászlót, hogy külföldi érdekek szolgálatában rémhíreket terjeszt, Varju szerint ugyanis „Matolcsy váratlan beismerése igazolta, hogy az Orbán-kormány szemet vetett az emberek bankban őrzött pénzére” címmel hirdetetett sajtótájékoztatót, közben Kocsis szerint olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket kezdett el terjeszteni az ellenzék a közösségi médiában és sms-ekben, „melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti”, és az a legjobb megoldás „ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket”.

„Bármelyik ellenzéki formátum mond valamit, arra rögtön rásütik, hogy ez a dollárokért megy. Ezzel szemben úgy áll a dolog, hogy azért kapnak támogatást innen-onnan amonnan, – és ha ebben van jogszerűtlen, akkor azt nem lenne szabad csinálni, de nem hiszem, hogy van – hanem azért kapják a támogatást, mert azt mondják, amit mondanak” – jelentette ki Vágó István.

A mondat értelmezését olvasóinkra bíznánk.

Palotás János itt kritizálta a Telexet, mondván hogy az emberi erkölcs szerint a másik hitének tiszteletben tartása, hogy nem kérdezzük a templomból kijövet. Hozzátette: ha ő az unokájával jönne az óvodából, nem akarna szóba állni újságírókkal.

„Azt kell kritika tárgyává tenni, hogy máshol nem tudom megszólítani. Akár el lehet menni az emberi jogi bíróságra is” – mondta Palotás.

Az adást visszanézheti itt:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. december 18. 09:44
Nem amit mondanak . Hanem amit mondatnak velük.
machet
2022. december 18. 08:41
És ezzel a támogatók érdekeit szolgálják a magyarral szemben,hiszen azért támogatják őket,nem?Istenem,ez teljesen hülye.
MyOp
2022. december 17. 22:04
Vágó Pesta is klasszikus hülye szerepet tölt be.
lyon
2022. december 17. 18:26
Majd jön valaki... Majd ( ad egy rakás pénzt ) mond valamit... És lesz valahogy... Igaz-e Vágó Pista ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!