Megszólaltak a benzinkutak az ellátás kapcsán, mutatjuk a nyilatkozatokat

2022. december 14. 07:05

Új helyzet állt elő az üzemanyagpiacon.

2022. december 14. 07:05
null

Mint a Mandiner is megírta, 2021. november 15-én a kormány 480 forintban maximálta a 95-ös oktánszámú benzin és gázolaj literenkénti árát, majd 2022. december 6-án Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be az új döntést, miszerint a szankciók miatt megszűnik a benzinárstop. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Mi lesz az árakkal és az ellátással?

A bejelentés kapcsán az Index kérdéssel fordult a benzinkutakhoz. A lap kérdésére reagálva a töltőállomások elmondták: az árak csökkenésével szerintük a közeljövőben nem lehet számolni, a kereslet azonban rövid időn belül helyreállhat.

A Shell például röviden, de informatívan reagált: a holland–angol multi szerint

körülbelül egy hónapra van szükség ahhoz, hogy zavartalan legyen az ellátás.

Az OMV pedig a következő közleményt juttatta el a lap szerkesztőségének: „Az OMV Hungária Kft. már a hatósági ár alkalmazása alatt is folyamatosan importált üzemanyagot Magyarországra. A hazai stratégiai készletek visszatöltése hamarosan lezárul, emellett az OMV jelenleg is mindent megtesz annak érdekében, hogy folyamatos behozatal útján biztosítsa az üzemanyag-ellátást.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. december 14. 12:37
Rabló gazemberek
Silcon
2022. december 14. 12:06
Pedig relatív egyszerű lett volna a megoldás. Egy autó x naponta tankolhat kedvezményesen, tehát nincs spájzolás. Annak a kútnak, ahol hosszabb ideig nincs üzemanyag, ugrik a jövedéki engedélye.
Zolt
2022. december 14. 11:53
Szerintem logikus volt,hogy meg kell szüntetni. 1 külföldi nem fog behozni annyiért. 2 sokan kijátszották,megtankolt dízelt leszívta kannába ,vagy céges autóba rakta. 3 egyes benzin kutasok is okoskodtak. Elfogyott a tartalék szerintem a végén,így sajnos kényszerből,segget kellett csinálnia ov nak a szájából . Legközelebb hátha tanul a parasztja ebből...és nem sumákol táraz be,vagy cégesbe önti a lét...és kiszúr a többséggel.
Marianer
2022. december 14. 09:51
Milyen nyelven beszélnek a benzinkutak? Oktánul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik