Két új tárcával bővül a minisztériumi struktúra

2022. november 21. 13:55

Jelentős változásokat generált a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnése.

2022. november 21. 13:55
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium. Hétfőn benyújtották a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatot, amelyből kiderül,

két új minisztérium áll fel: az Energiaügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Az utóbbi a Miniszterelnöki Kabinetirodából válik ki, és azt jelenti, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önálló tárcát kap. Az Energiaügyi Minisztériumot Lantos Csaba vezeti december 1-től.

Változik a Lázár János vezette tárca elnevezése is

Az Építési és Beruházási Minisztériumot átnevezik Építési és Közlekedési Minisztériumra, miután a miniszter kapta meg a közlekedési területet Palkovics minisztériumától.

„Az orosz-ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén.

– áll az indokolásban.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomasz54
2022. november 21. 15:07
Kedveskéim, sokan Pankotai Liliként szólalnak, ez nem a tanári tüntikézis oldala. Ez annál komolyabb dolog. Itt csak felkészült és értelmes emberek kommunikálnak Kormányzásról. Sokan azt sem tudják mi fán terem, de beleugatnának (vau-vau). Ez nem ez fórum helye. Menjenek inkább az árnyékkormány térfelére, ott nagyobb sikerük lehetne. Ott nagy igény van az eféle bőszmeségekre. Ott kéne próbálkozni.
18.0 fok
2022. november 21. 14:57
kellene egy minisztériumokat fél évente átalakító minisztérium 25 államtitkárral és 68 helyettes államtitkárral.
Gullwing
2022. november 21. 14:10
Ne feltételezzünk már dk-s szardarabokról agyalási képességet. :D Szektás bagázs.
abdullaji
2022. november 21. 13:21
fojtattodig a fidess lopas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!