Hollik István: A baloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról

2022. november 30. 13:27

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ez a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb botránya.

2022. november 30. 13:27
null

A „dollárbaloldal” egyre többet hazudik a hónapok óta húzódó külföldi kampánytámogatásokról – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, felszólítva a baloldalt a pénz forrásának megnevezésére. Hollik István az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, a „guruló dollárok ügyében” először csak néhány száz millió, aztán 1,8 milliárd forintos támogatásról beszélt a baloldal. A most nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből azonban tudható, hogy valójában 3 milliárd forint külföldi támogatást kaptak. Ennyi pénz érkezett a Soros Györgyhöz köthető Action for Democracy nevezetű szervezettől. 

Értékelése szerint ez óriási összeg, főként azzal összevetve, hogy egy a választáson induló párt vagy pártszövetség, amennyiben minden választókerületben indít jelöltet, nagyjából 830 millió forint állami támogatásra jogosult. A dollárbaloldal tehát

több mint háromszor annyi pénzt kapott külföldről,

mint amennyi a maximálisan igénybe vehető állami támogatás összege, és így kampányfinanszírozásának nagy része külföldről származott. „Ilyen az elmúlt harminc évben nem fordult elő, ezért ez a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb botránya” – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Éppen ezért itt az ideje, hogy a dollárbaloldal vezetése, élén Gyurcsány Ferenccel, végre elmondja, kitől kapták ezt a temérdek pénzt, és mit kért a pénzért cserébe – jelentette ki Hollik István.

(MTI)

Nyitókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban 2022. november 15-én.MTI/Varga György

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. november 30. 14:40
Aki mindig hazudik, az nem tud "egyre többet" hazudni. De nem az ellenzéket kell szidni, hanem azokat akik támogatják öket. Ha az állatkertböl kiszökik egy krokodil, és embereket fal fel, nem az a hibás, hanem aki miatt ki tudott szökni. Gyurcsánnyal is ez a helyzet.
gyaloggos
2022. november 30. 14:34
KORREKCIÓ! "A baloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról" A baloldal CSAK HAZUDOZIK a külföldi kampánytámogatásokról IS!
Tommaso
2022. november 30. 14:26
Sokan un-like-olták a bejegyzésem, miszerint áprilisban fölényesen nyert a FIDESZ. Meghajlok a többség akarata előtt és kijelentem: Áprilisban ÉPPENHOGY CSAK NYERT a FIDESZ. Vagy ha akarjátok, nem is nyert.
Tommaso
2022. november 30. 14:14
Hollik István: "A jobboldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról". Rákay Philip például összesen 11 fő adományozót emlitett, miközben volt olyan nap, hogy hatszáznál is többen küldtek pénz. Amúgy nem is értem , mi evvel a baj. 1. Nem is baloldali pártok kapták, hanem egy jobboldali mozgalom, amit semmi nem tilt. 2., Magyar állampolgárok a törvény szerint adományozhatnak. Vagy a FIDESZ-nek a határon túliak csak addig magyarok, amik megszerzik a voksaikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!