Ukrán nemzetiségi szószóló: Ukrajna továbbra is harcol a függetlenségéért

2022. november 21. 16:23

Grexa Liliána a kilenc éve kirobbant ukrajnai forradalom mellett a kilencven évvel ezelőtti holodomorra, vagyis a szovjetek által okozott nagy ukrán éhínségre is emlékezett.

2022. november 21. 16:23
null

Arról is beszélt, hogy a magyar Országgyűlés 2003-ban egy határozatban ítélte el a népirtást, amiért köszönetet mondott minden támogatónak.

„Isten áldja a segítő magyarokat" - az ukrán nemzetiség szószólója a Mandinernek

Nem testvérháború zajlik Ukrajnában, és semmi nem lesz már olyan, mint február 24. előtt volt - mondja Grexa Liliána, aki az ukrán nemzetiség szószólója a magyar Országgyűlésben. A félig erdélyi magyar származású szószóló köszönetet mond és Isten áldását kéri az ukránokat segítő magyarokra.

Az ukránok továbbra is harcolnak a függetlenségükért

Szólt arról is, hogy

Ukrajna és a világ gabonaellátása ma is veszélyben van,

az ukránok pedig nemcsak a megemlékezéskor gyújtanak gyertyát, hanem a harcokban elhunyt fiaikért, lányaikért is, de továbbra is harcolnak függetlenségükért.  

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára a 20. század egyik legnagyobb tragédiájának, egyben egyik legnagyobb gaztettének nevezte a holodomort. A magyar Országgyűlés határozatban ítélte el a holodomort, de mindeddig csupán tizennégy ország parlamentje tette ezt meg – mutatott rá.

„A szankciók nem állították meg az agresszort”

Soltész beszélt az ukrajnai háborúról, megismételve a külgazdasági és külügyminiszter szavait, miszerint Magyarország elítéli a katonai agressziót, kiáll Ukrajna szuverenitása mellett és humanitárius akció keretében segíti a menekülteket, valamint Ukrajnát.

Kijelentette azt is, hogy

a szankciók nem állították meg az agresszort, de gazdasági káoszt okoznak,

így elnehezítik a segítségnyújtást is.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner-archív
 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2022. november 21. 19:28
Persze, hogy európától várják a segélyt, amikor európa + usa ugratta bele nőket a nyakon felül érő szarba......
norbert1970
2022. november 21. 19:27
Ahol ukránok vannak többségben az szabad, be kellene érni ennyivel. Ez még mindig jóval több mint amit megérdemelnek.
zolka50.50
2022. november 21. 19:11
Már megint ez a holodomor kamu. Éhínség volt a Szovjetunió igen nagy részén, az ukronácik ezt hazudják sajátjukénak. Valóban sokan haltak éhen Ukrajnában, de nagyjából ugyanannyi orosz, mint ukrán. Semmiféle népirtás nem volt.
Kanyar
2022. november 21. 18:39
"Legyen béke!!!" Basszus, ezek még mindíg lőnek. Újra! "Legyen béke!" Na, mi lesz mááá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!