Bizottság: Ismerjük a nemzeti konzultációt, nem tartjuk helyénvalónak

2022. október 19. 19:06

Dana Spinant EB-szóvivő szerint nem helyénvaló a szankciókat bombákkal illusztrálni, mert a büntetőintézkedéseknek éppen az a célja, hogy megállítsák azt, hogy Oroszország bombázza Ukrajnát.

2022. október 19. 19:06
null

„Az Európai Bizottság ismeri a magyar nemzeti konzultációt és látták az ezt kísérő plakátkampányt” – mondta Dana Spinant, a testület szóvivője, aki szerint „nem helyénvaló” a szankciókat bombákkal illusztrálni, mert a büntetőintézkedéseknek éppen az a célja, hogy megállítsák azt, hogy Oroszország bombázza Ukrajnát, derül ki a hvg cikkéből.

Spinant adatokat is hozott, melyek cáfolták, hogy a szankciók többet ártanának az EU-nak, mint Oroszországnak. Szerinte „míg az Európai Unióban a háború hatásai ellenére is nő a GDP, addig Oroszországban csak idén várhatóan 11 százalékkal fog csökkeni. Emellett az EU-s inflációs átlagnak éppen a duplája, 22 százalékos az orosz pénzromlás”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2022. október 20. 16:09
A zsarolást igen? Apropó mizu a fondorlatos Leyen korrupciós ügyében? Nem tartjuk helyénvalónak
Kristály
2022. október 20. 13:35
Nem tartom helyesnek hogy ezek a korrupt tisztséviselők még életben vannak ezek után amit csináltak Európával a finanszirozójuk Soros közben milliárdokat keres.
kaffogó hebrencs
2022. október 20. 11:17
Idézet az IMF honlapjáról: https://www.imf.org/en/Countries/RUS Real GDP growth (Annual percent change) -3.4 https://www.imf.org/en/Countries/RUS A libsizmus működne, csak az a fránya valóság, az ne zavarna folyton be.
zuriktodor
2022. október 20. 08:27
Jaj, ezek még mindig azt hiszik, rálátnak az orosz gazdaságra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!