Orbán Viktor: Egy nagy ívű, új energetikai együttműködés formálódik (videó)

2022. október 27. 20:18

„Hosszú távú megoldás az, hogyha Európába minél több irányból, minél több energia érkezik” – mondta el a kormányfő.

2022. október 27. 20:18
null

Orbán Viktor miniszterelnök és Irakli Garibashvili georgiai kormányfő stratégiai partnerségi megállapodást ír alá csütörtökön a Karmelita kolostorban.

A megállapodás részleteit ismertető sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök elmondta, hogy

Létre akarunk hozni egy új, hatalmas villamosenergia-vezetékrendszert, amelynek az a lényege, hogy az energiát Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül hozná Magyarországra” – ismertette a kormányfő.

Majd azzal folytatta, hogy „ezzel mi nagy mennyiségű földgázt tudnánk kiváltani, olyan földgázt, amelyet ma egyébként villamosenergia előállítására használunk Magyarországon. Ha ezt a villamosenergiát direktbe megkaphatnánk, akkor mentesülnénk a gázvásárlástól és gázfelhasználástól” – magyarázta Orbán Viktor.

Minél több energiát kell behozni az Unió területére

A miniszterelnök ezt követően arra is kitért, hogy „meggyőződésünk, hogy

– hívta fel a figyelmet.

Orbán hozzátette, „hogy lehet próbálkozni szabályozásokkal is, de azt gondolom, hogy ezek nem vezetnek eredményre, vagy ha mégis, akkor csak rövid távon.”

Elemi érdeke Magyarországnak, hogy letörje az árakat

Ez, vagyis a megnövekedő kínálat tudja letörni az árakat, amely elemi érdeke Magyarországnak” – hangzott el a tájékoztatón.

A georgiai kormányfő látgatásáról és a megállapodás aláírásáról készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 29. 09:39
Orbán viccel. Ha-ha-ha Egy újabb atomerőmű kisebb műszaki, gazdasági, politikai és katonai kockázat, mint Azerbajdzsánból egy villamos távvezeték, a maga transzformátor alállomásaival. Főként ha Grúzia és Románia között interkontinentális rakétával továbbítják az áramot. Ez olyan egyszerű mint egy faék.
RasPutin
2022. október 28. 07:21
Létre akarunk hozni egy új, hatalmas villamosenergia-vezetékrendszert, amelynek az a lényege, hogy az energiát Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül hozná Magyarországra” – ismertette a kormányfő. Remek Viktor. Grúziáig megvolt az útvonal. Emlékeim szerint Grúzia és Románia nem határos egymással. A kettő között merre menne a az a bizonyos vezetékrendszer?
Sany Xepi
2022. október 28. 05:06
Helyes diverzifikáció. Mint a mai események mutatják Brüsszelből, az EU teljes függőség, halálos lehet.
borvssoias
2022. október 28. 01:19
Magyarul még mindig Grúzia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!