„Egy utolsó hazug tróger, politikai kalandor” – így jellemezte korábban az ISZOMM az árnyékminiszterré lett Oláh Lajost

2022. szeptember 19. 15:06

„Menj a faszba, Lajos!” – üzente akkor Szanyi Tibor pártja a DK friss árnyék-tárcavezetőjének.

2022. szeptember 19. 15:06
null

Vélhetően olvasóinknak sem okozott meglepetést, hogy Oláh Lajos lett a Dobrev-árnyékkormány környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere. A politikus ugyanis a Gyurcsány-kabinetben szűk egy évig volt környezetvédelmi és vízügyi, Bajnai Gordon országlása alatt pedig közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár, s a parlamenti képviselősége alatt – 2006 óta van mandátuma – a zöld-, energia- és külügyekért felelős bizottságoknak volt tagja, jelenleg az Országgyűlés alelnöke.

MSZP-s háttér

Az 53 éves, jogász végzettségű politikus is az MSZP-ben kezdte pályafutását, de a Demokratikus Koalíció megalakulásakor átigazolt Gyurcsányékhoz.

Övé a budapesti 5. számú egyéni választókerület – azaz a VI., illetve a VII. kerület –, ahol 2014-ben, 2018-ban és idén is győzött a parlamenti választáson.

Oláh kapcsán emlékezetes lehet olvasóink számára az is, hogy a politikus 2020 októberében komoly presztízsveszteséget szenvedett, miután az egyik erzsébetvárosi politikusa, Borka-Szász Tamás önkormányzati képviselő kénytelen volt lemondani egyéni mandátumról (lapunk is beszámolt róla, hogy Bora-Szász Tamást rajtakapták, hogy a VII. kerületi polgármesteri hivatalban bitcoinbányászattal foglalatoskodik). A Covid miatt csak idény nyáron lehetett megtartani az időközi választást, s DK-s jelölt, Jenei Kevin nagy vereséget szenvedett fideszes ellenfelétől, Ripka Andrástól, ami szintén nem tett jót Oláh megítélésének.

Politikai kalandor

Oláh Lajos kapcsán további érdekesség, hogy ő a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke, valamint emlékezetes intermezzó zajlott közte és az ISZOMM között idén márciusban. Szanyi Tiborék ugyanis nyílt levélben írták róla, hogy „Dr. Oláh Lajos tehát egy utolsó hazug tróger, politikai kalandor, felelőtlen, fideszbérenc szarházi.”

Majd a szöveg úgy zárult: „Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöksége és tagsága egyhangúlag, ukrán katonanyelven szólva üzeni dr. Oláh Lajosnak: Menj a faszba, kedves Dr. Oláh Lajos!”.

Nyitókép: Oláh Lajos DK-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 30-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Seniormerga
2022. szeptember 20. 10:30
Hát, mocskos ritkán értek egyet bármiben is a bomlottagyú alkesz kapitánnyal, de most igaza van. Este majd "iszomm" rá egyet. Egyébként meg hadd gyepálják egymást ott a sötét oldalon a rohamosztagosok!
pemete jakab
2022. szeptember 19. 19:51
Csak egy kérdés: Szanyi ezt egy üveg vodka megivása előtt mondta vagy utána? Bár igaz, Szanyinál nincs olyan, hogy előtte.
Osztap Bender
2022. szeptember 19. 19:28
Akkor mit mondott volna (mit mondana ma) Bodnár Zoltánról, a (sajnos még csak) árnyékban lévő, nem a hűvösön ülő "pénzügy miniszterről"?
Chardonnay99
2022. szeptember 19. 18:56
Szerintem ezek a jelzők az árnyékkormány többi tagjára is illenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!