Áramlopás gyanúja a VII. kerületi polgármesteri hivatalban – Lemondott a DK képviselője

2020. október 16. 15:31

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

2020. október 16. 15:31
null

„Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál” – tudta meg a PestiSrácok.hu. Borka-Szász Tamás, aki az ügy érintettje lehet, lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból. Az ügyben Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő is megszólalt, aki a Pesti Srácoknak elmondta,

A kerületi önkormányzat cikkünk írásáig nem adott tájékoztatást

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata az MTI megkeresésére közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Pénteken „a rendőrök eljárási cselekményt végeztek” az erzsébetvárosi önkormányzata épületében – írták. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad – közölték.

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a rendőrség áramlopás gyanúja miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzatnál; az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a párt VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból – írták.

Niedermüller: Egy párttársam elárult

Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) kerületi polgármester a Facebook-oldalán a történtekre reagálva azt írta: mélységesen fel van háborodva, hogy a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lopott hivatali irodájában. „Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen” – írta.

Nidermüller Péter teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja.

(MTI / Mandiner)

Címlapkép: Csepel.info

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. október 17. 14:06
Dk seggnyalói össze vissza hazudoznak tagadnak megjátsszák az ártatlan takargatják a vezetők bűneit.
Saksafar
2020. október 17. 09:21
Ez mennyire pitiáner? Amit viszont nidejmüller művelt a kerületben a közlekedéssel arra nincsenek szavak, csak annyi, hogy elmebeteg a pali.
simonszól
2020. október 17. 09:12
Neandermüller megdöbbent.Pedig mondhatta volna azt is h nehéz a bányászok élete ezért értsük meg a kollegát.
Vizi369
2020. október 17. 08:35
Tisztességesen, olyan Ferisen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!