Zugló nem kér a baloldali kerületvezetésből

2022. szeptember 21. 19:11

A választók megüzenték Hadházynak, hogy a munkakerülést nem támogatják, az MSZP-nek pedig , hogy elég volt a botrányos ügyletekből. Interjú.

2022. szeptember 21. 19:11
null
Borbély Ádám

„Mit jelent ez a győzelem?
Nagyszerű hír ez nekünk itt a XIV. kerületben, ugyanis sajnos az elmúlt években sok alkalommal kellett csalódnunk. Itt volt az ideje már annak, hogy mi is bizonyítsuk, Zugló nem XIII. kerület: A baloldal még nem járt és nem is fog sikerrel járni Zugló teljes behálózásában. Úgy tűnik azt, hogy a helyi baloldal milyen arcátlanul fosztja ki a kerületünket, már az itt lakók is elkezdték meglátni, éppen ennek köszönhető, hogy a mi jelöltünkben bíznak a legtöbben. A zuglóiak Juhász-Pintér Pál megválasztásával lehetővé tették, hogy mi, fideszes képviselők itt Zuglóban eggyel többen fel tudunk majd szólalni a baloldal visszás gyakorlataival szemben. Ezzel kétségkívül jól járnak a zuglóiak, bár fontos hozzátenni, hogy a baloldal ezután is minden erejével azon lesz, hogy minél több pénzt kisajtoljon a kerületünkből.

Milyen üzenete lehet ennek a győzelemnek az ellenzéknek?
Bebizonyosodott, hogy Zugló nem kér a baloldali kerületvezetésből. A választók kétharmada ugyanis nem a jelenlegi kerületvezetés pártjaira szavazott. Fontos jelzés volt ez most a választók részéről az ellenzék felé. Nálunk három ellenzéki jelölt is indult Juhász-Pintér Pál ellen, ebből kettő civilnek álcázta magát, a harmadik jelölt pedig Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely illetve a Momentum támogatását is élvezte. Többféleképpen is próbálkoztak tehát, Hadházy a Civil Zugló Egyesület jelöltjével akart befolyást szerezni az önkormányzatban, míg a helyi MSZP a szintén »civilnek« álcázott Kézdi Gabriella mögött állt. Az ellenzék ezúttal Zuglóban minden formában elbukott. A választók megüzenték Hadházynak, hogy a munkakerülést nem támogatják, a helyi MSZP-nek pedig azt, hogy elég volt a botrányos ügyletekből. Hadházy Ákos eddig azt hitte, hogy a »korrupciót vadászva« az országot járva és önmagát reklámozva majd elnézik neki a zuglóiak, hogy messze elkerüli őket. A nagyképűségre és a sötét Fidesz-gyűlöletre építő Hadházynak ezzel a választással megüzenték a választók, hogy Zugló se nem ugródeszka se nem kifizetőhely. Horváth Csabáék jelöltje az utolsó helyen végzett, ami egyértelműen mutatja, hogy a zuglóiak nem támogatják a szocialisták visszás ügyeleteit.

Milyen következményei lehetnek ennek a győzelemnek hosszú távon?
Szeptember 18-a lehetővé tette, hogy bővüljön a Fidesz-frakció az önkormányzatban. Így, bár továbbra is ellenzékben ülünk, még hangosabban és hangsúlyosabban fel fogunk tudni lépni a baloldal felháborító ügyletei és a kerületünket kifosztó magatartása ellen. Ezen kívül ez a győzelem egy nagyobb lendületet is adott nekünk ahhoz, hogy felkészüljünk a 2024-es önkormányzati választásokra is. Zuglónak ugyanis nagy szüksége lenne arra, hogy végre olyan képviseletet kapjon, amelyik az itt lakók érdekeit nézi és a kerület fejlődéséért dolgozik.”

Nyitókép: Borbély Ádám Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 21. 22:26
Ádám,te tényleg ennyire ostoba vagy,vagy csak ezért fizetnek?
NTLLK
2022. szeptember 21. 21:51
Üzenhetsz ezeknek... Tíz körömmel kapaszkodnak a kasszába.
foldizs
2022. szeptember 21. 20:57
Vajon a szerző leköpi a tükröt, amikor látja magát benne?
Fidesz 2090-ig
2022. szeptember 21. 20:29
Senkinek nem kellenek már. Amúgy Borbély apja MSZP-s, de lehet már DK-s azóta. Nagy komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!