A Soros-közeli szervezet vezetője távozik a fővárosi önkormányzattól

2022. szeptember 28. 16:23

Közös megegyezéssel szünteti meg a New Yorkban élő Korányi Dávid tanácsadói szerződését a főváros.

2022. szeptember 28. 16:23
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy elrendelték a nyomozást az ellenzék kampánypénzei miatt. Sikkasztás és pénzmosás gyanújával kezdett nyomozásba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. 

Ahogy megírtuk, az ügyben Tényi István szeptember elején tett közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból az Action For Democracy szervezeten keresztül.

Az Action for Democracy holnapján egy ideig a támogatottak között szerepelt a 99 Mozgalom is, de később kiadtak egy közleményt, hogy tévedés történt, és soha nem támogatták a mozgalmat – írja a Magyar Nemzet. 

A főpolgármester most újságírói kérdésre azt mondta, hogy megválnak Korányi Dávidtól, az ügy egyik központi szereplőjétől.

A New Yorkban élő Korányi az Action for Democracy magyar vezetője, aki nem mellesleg korábban Bajnai Gordon, most pedig Karácsony városházi tanácsadója. Márki-Zay Péter mozgalmába Korányin keresztül érkeztek a külföldi pénzek. Karácsony Gergely ugyanakkor továbbra is kitart amellett, hogy az ő mozgalmába nem érkeztek külföldi pénzek.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sacap
2022. szeptember 29. 21:09
A kurva anyád karácsony!!! Mégis mikell még hogy végre eltakarodj innen és élhessük mi fővárosiak az életünket úgy mint régen, te tirpák szabolcsi kis hazudós szarház kis pöcs!! !!
Kristály
2022. szeptember 29. 07:28
Példás büntetést várunk el. Nem a Fideszből csinálnak hüjét ha nem a polgárokból millárdokat élnek fel ha nem léteznének jobb lenne.
ertönszena
2022. szeptember 28. 21:09
Korányi az Európai Külkapcsolatok Tanácsában is magyarországi tag olyanok társaságában, mint Soros Gyuri bácsi és Sanyi fia, Dobrev Árnyékszék Klárika, Bajnai DatAdat Gordon, Ficsor DatAdat Ádám vagy Dessewffy DatAdat Tibor. Korányi az ellenzék külföldről történő finanszírozásának és irányításának egyik kulcsfigurája.
madárinfluencer
2022. szeptember 28. 20:55
Akkor most már Berg Dánielt, Örsi Gergely II. kerületi polgármester tartótisztjét is vissza kellene picsázni Amerikába, drága kis feleségével, Cseh Katalinnal együtt, aki nyíltan dicsekedett a Momentum "bivalyerős külföldi kapcsolataival" a 2018-as választások előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!