Demszky: Polgári engedetlenségre van szükség

2022. augusztus 10. 14:18

„Ameddig nem tartóztatnak le politikai aktivistákat, addig nem lesz változás” – véli a volt főpolgármester, aki szerint a jelenlegi választási keretek között nem lehet leváltani a kormányt.

2022. augusztus 10. 14:18
null

„Az ellenzékiek legnagyobb esélye, ha elmennek a falig, és a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak. Ameddig nem tartóztatnak le politikai aktivistákat, addig nem lesz változás” mondta Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere a Klubrádió Megbeszéljük című műsorban.

A korábbi városvezető szerint az ellenzékben mindenki a saját fogalomrendszerét használja, ezért a felek nem képesek egymással kommunikálni. „Egy új politikai nyelvre kellene áttérniük, ami érthető és emberközeli.

Például nem kellene miniszterelnöknek nevezni Orbán Viktort, mivel nem érdemelte ki ezt a címet

– mondta Demszky Gábor.

Másik fontos eszközként a polgári engedetlenséget említette a volt főpolgármester. Szerinte az ellenzékieknek nem kellene betartaniuk a szabadságukat korlátozó törvényeket.

Ha pedig egyeseket letartóztatnak, annál jobb nekünk, és annál rosszabb a rendszernek

– fogalmazott a korábbi SZDSZ-es politikus.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. augusztus 11. 08:55
MIRŐL ISMERSZIK MEG A PROGILIBCSI GLOBALISTA? HOGY NEGLIGÁLJA A DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYÉT!!! TEHÁT DEMOKRATAPÁRTI ZAKÓBAN TETSZELEG, MIKÖZBEN SIMÁN KOMMCSIFASISZTA. AGYRÉM EZ AZ EMBER.
madar299
2022. augusztus 11. 08:35
Az elszámoltatástól és a börtöntől, az amerikai nagykövet hathatós közbenjárása mentette meg !
madar299
2022. augusztus 11. 08:32
Demszky féle sikeres gazdasági projectek : - 4-es METRÓ - CET - Combino villamosok - lepusztult BKV , 6 havonta menetjegy áremelés - közúthálózat elhanyagolása , dudálás a kátyúknál Demszky féle sikeres városvezetés szakemberei : Hagyó Miklós , Hunwald György , Kivágó Ivánné . . . Néhány a legismertebbek közül, azok számára akik már talán elfelejtették a 20 évnyi rombolást.
critical man
2022. augusztus 11. 08:15
„Ameddig nem tartóztatnak le politikai aktivistákat, addig nem lesz változás” Mert le sem szarunk benneteket. Esetleg, ha lerúgjuk az arcotokat, az segítene? Kizárólag civil alapon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik