Fejbe rúgott egy rendőrt egy Margit hídi tüntető

2022. július 13. 07:33

Hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést.

2022. július 13. 07:33
null

Hétfőn benyújtották, majd egy nappal később kedd délután a kormány el is fogadta Semjén Zsolt új KATA-törvényjavaslatát, írja a Telex. A törvényjavaslat, és annak gyors parlamenti lezavarása spontán demonstrációhoz vezetett: több ezer tiltakozó gyűlt össze kedd délelőtt a Parlament előtt, majd a Margit hídhoz vonultak, hogy elfoglalják azt.

Kemény jelenetek a hídon

Hangsúlyozták: néhány óra múlva a rendőrök kiszorították őket a hídról, hogy a közlekedés helyreálljon, és eközben történt egy összetűzés, amiről helyszíni tudósítójuk azt írta korábban: a híd közepén dulakodás tört ki egy tüntető és a rendőrök között, és közben kiesett a tár az egyik rendőr pisztolyából. A dulakodó férfi felkapta és arrébb dobta, mire több rendőr a földre teperte, majd rendőrautóban elszállították.

Ezzel kapcsolatban a Telex kérdéseket küldött a rendőrségnek, ahonnan a következő választ kapták: „a Készenléti Rendőrség munkatársai 2022. július 12-én 20 óra körül a Margit hídon

Közben belekapaszkodott a rendőr póttárat tartó tokjába, majd a kieső tárat felvette és arrébb dobta. A férfival szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra. Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek ellene az ügyészségen.​”

Fotó: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók demonstrációján a Margit híd pesti hídfőjénél 2022. július 12-én. MTI/Balogh Zoltán

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 13. 17:31
Két három hét elzárás,aztán mehet,nem kell különösebb felhajtást csinálni,azonban mindenképpen letöltendő szabadságvesztés a reális büntetés.
Robi54
2022. július 13. 16:16
Egy kis gumilövedék nem ártana nekik,meg egy kis kardlapozás,csak a fejüket,hogy meg ne sántuljanak.
Türelem
2022. július 13. 14:35
A csendőrök az ilyeneket simán agyonverték.......de az olasz csendőrök ma is ezt teszik, e téren még rend van.
zakar zoltán béla
2022. július 13. 10:35
bana gergényi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!