Lezárták a Margit hidat a KATA-törvény ellen tüntetők

2022. július 12. 11:24

Pár száz ember próbálja megbénítani a város közlekedését, a legfrissebb információk szerint az Erzsébet híd egy-egy forgalmi sávját is elfoglalták.

2022. július 12. 11:24
null

A tüntetés Facebook-eseményén kedd délelőttig közel háromezren jelezték részvételi szándékukat. A tüntetés hivatalosan 10 órakor kezdődött, ekkor párszázan voltak a téren.

Néhány politikus is feltűnt a Kossuth téren, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából, Bedő Dávid a Momentumból.

A Telex beszámolója szerint néhány perccel 11 óra előtt a Momentum elnöke,

Gelencsér Ferenc elkezdte skandálni, hogy zárják le a Margit hidat,

majd a Momentum-frakció tagjai és a párt más politikusai azt kiabálták, hogy „Gyertek velünk!”. Ezután a tömeg egy része elindult a Kossuth térről a Margit híd irányába. A tömeg élén a momentumosok haladtak, de ott van a Párbeszéd-frakció másik tagja, Jámbor András, valamint a DK-s Arató Gergely is.

A 444 szerint a spontán szerveződő demonstráción egy csoport azon szervezkedik, hogy a tüntetők egy részét átterelje az Erzsébet hídra, amit ezek szerint szintén lezárnának.

Friss

A Margit híd után az Erzsébet hidat is lezárták az autóforgalom elől a katatörvény ellen tüntetők miatt. A HVG információi szerint 50-60 tüntető gyűlt össze az Erzsébet hídon. Egy-egy forgalmi sávot foglaltak el.

Fotó: Facebook

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 12. 19:51
egy rakás nyúgdíjast látok a tüntik közt! ők mit keresnek? netán a katát?
Szerintem
2022. július 12. 19:09
Ha valóban KATA-sok állnának össze tüntetni az más lenne, de ez nem hiteles. Olyan politikusok vezetik a tüntetést, akik drasztikus adóemeléseket akarnak. SZJA emelést, sávosan, de a legalacsonyabb kulcsot is a jelenleginél magasabbra, megduplázni a céges adókat, klímaadókat bevezetni kocsira, házra, lakásra, plusz a gáz, az olaj elzárása. Ezekhez képest lepkefing a KATA változása. Eleve ellenezték is a KATA-t a bevezetésekor és meg se szavazták.
koronaszepe
2022. július 12. 18:06
Szabadságot KATA-nak!
matykox
2022. július 12. 17:58
Mi a franc az ürügy, amiért taxisblokádot akrnak a kis buzik játszani? Vagy csak úgy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!