Mégis kap állami támogatást az Átrium Színház

2022. július 26. 12:30

„A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét” – szögezi le a közlemény.

2022. július 26. 12:30
null

Napokon belül megkezdődik a megítélt kormányzati támogatások kifizetése a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak számára.

Rendelkezésre állnak a források a minősítéssel nem rendelkező színházak, zeneművészeti és táncművészeti szervezetek számára 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium kedden az MTI-vel. A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján, a támogatások kifizetése ezen a héten lesz. A tárca kommünikéje hangsúlyozza:

a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz.

Mint írták, az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt három évben –, idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki. „A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét” – szögezi le a közlemény.

(MTI)

Nyitókép: Átrium Facebook-oldala

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2022. július 27. 00:23
csak a szokásos: a ballibák ajvékolnak, Orbán kormány meg fizet. Nekik. Mintha még mindig az szdsz kormányozna.
APESZ72
2022. július 26. 18:03
Szóval azért fizessünk magasabb adót, drágább fűtést és villanyt, hogy ezeket az elmebetegeket tartsák el belőle ? Ez vicc ?
cinkegolyó
2022. július 26. 17:19
Az emelt rezsiárból futja a csepűrágók támogatására.
kata56
2022. július 26. 16:25
" az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt három évben –, idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki. ": A kuratórium döntött. Hogy a kuratórium tagjait még Tarlós jelölte ki vagy már Karácsony, az eredmény ismeretében mindegy. Hopál beszélt hülyeséget..nem volt tisztában a döntési mechanizmussal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!