A Jobbik-frakcióban is fogy a levegő Jakab Péter körül

2022. június 13. 15:38

Jakab ugyan lemondott az elnöki posztról, frakcióvezetői tisztségét azért megtartaná. Sajtóértesülések szerint azonban a frakció éléről is eltávolítanák a volt elnököt.

2022. június 13. 15:38
null

Ismert: Jakab Péter a múlt hét folyamán lemondott a Jobbik elnöki pozíciójáról, mert, mint fogalmazott, „a Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok”. A párt szerda délután rendkívüli választmányi ülést tartott, valószínűsíthetően ekkor döntötte el Jakab Péter, hogy lemond az elnöki posztról. Azt ugyanakkor leszögezte bejegyzésében, hogy munkáját a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatni fogja. 

Rezeg a léc 

A Kontra értesülései szerint azonban ezzel még nincs vége Jakab Péter kálváriájának, a volt pártelnökkel szembeni elégedetlenség ugyanis tovább gyűrűzött a párt valamennyi szintjére. 

A Mandiner információi szerint is

létezik olyan szándék, hogy Jakabot kitegyék a frakcióból,

és váratlan lenne, de akár az is lehetséges, hogy ez még a mai, rendes frakcióülésen megtörténik.  Úgy tudjuk, Jakab nem szándékozik lemondani parlamenti mandátumáról, így amennyiben a frakció a kizárásáról döntene, a politikus valószínűleg átül a függetlenek közé, és akár több társa is követheti. Telefonon kerestük a volt pártelnököt és Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezetőt, de egyikük sem reagált, és párt- valamint a frakció tagjai sem nyilatkoztak eddig.

További érdekesség, hogy amint lemondott elnöki posztjáról, Jakab Péter következetesen kerüli a Jobbik-logó használatát közösségi oldalán. Kivéve a borítóképét, amelyen még mindig a párt elnökeként van feltüntetve.

Amint többet megtudunk, cikkünket frissítjük!

***

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nonszensz
2022. június 14. 11:28
Nagyarcú tróger. Oda került ahová való.
Akitlosz
2022. június 13. 22:30
4 évig biztos megélhetésük van képviselőként. Utána pedig Gyurcsány majd eldönti, hogy mi lesz velük. Az összefogós pártok többségének önállóan esélye sincsen.
kivancsijani
2022. június 13. 22:18
Most már talán mindegy is. Eladta a jobbikot Ferinek, aki nagyon okosan kavarta a szart ismét. Sebaj, a Mi Hazánk átveszi a szerepét, és szép csendben eltemetjük a jobbikot, pontosabban felvesszük a szavazóbázsissal nem rendelkező kegyencpártok sorába (Együtt, PM, Moma, LMP stb...) Ahogy zselét a sajátjainak, úgy ezt a patkány magoncot is a jobbik keménymagnak kellene partvonalon kívülre tennie.
bela barva
2022. június 13. 21:50
Ez a kép még első áldozó korában készült? Egy vén ősz köcsög ez már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!