Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Már a Balatonra is lehet Wizzairrel repülni

2022. június 16. 16:01

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről; a Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

2022. június 16. 16:01
null

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az első járat csütörtöki érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az MTÜ számára kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése a hévízi, balatoni régióban. Hogy az elmúlt időszakban mennyire fontos lett a térség, azt jelzi az is, hogy Hévízen 2021-ben 174 ezer vendég 659 ezer éjszakát töltött. A járatindításnak is köszönhetően a következő időszakban ezek a számok még tovább javulhatnak, ugyanis már az első 5 hónapban 78 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban – tette hozzá.

Jakab Zsófia elmondta: a Magyarországra érkező német turisták körében Budapest után Hévíz a második legfontosabb úti cél, a német turisták 46 százaléka érkezik ide. A remények szerint a németek részéről tovább erősödhet a magyarországi turizmus, az első dortmundi járattal újságírók is érkeztek Észak-Rajna-Vesztfáliából. Jelezte: az MTÜ alapfeladata az adatvezérelt ágazatirányítás révén a forgalom ösztönzése, a Balatont pedig mint az egyik leglátogatottabb térséget, négyévszakos célponttá tenni. Felértékelődtek az utóbbi időben a regionális repülőterek, ezért is kiemelt fontosságú a forgalomélénkítő és bevételnövelő hatása miatt az új sármelléki járat.

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként arról beszélt, hogy nagyon nagy lehetőség a Covid-járvány és a háborús helyzet ellenére egy menetrendi járat indítása. Elsősorban Hévíz, Zalakaros, a Balaton-part, illetve minden térségbeli turisztikai célpont számára fontos, hogy ezáltal is erősíteni lehet a minőségi turizmust. Hozzátette, hogy a régióban élők közvetlenül vagy közvetve alapvetően a turizmusból élnek, alig van olyan szakma, amire ne lenne gazdasági hatása a vendégforgalomnak. Emiatt is szükséges a repülőtér tervezett fejlesztése, ami nemcsak infrastrukturális fejlesztést, hanem a repülőjáratok további bővítését is igényli. Remélhetőleg ez a nyári szezon a légitársaságok számára is be tudja bizonyítani, hogy érdemes ebbe a térségbe járatokat szervezni.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a város önkormányzata 2011-ben vette át repülőtér üzemeltetését, két évvel ezelőtt a magyar állam vásárolta be magát a repteret üzemeltető cégbe, az MTÜ pedig megkapta az üzemeltetési jogot. Ez utóbbi partnerséggel szakmai és gazdasági szempontból is jó partnerre talált a város önkormányzata. A Wizzairrel kötött megállapodás is mutatja, hogy a régió számára a legfontosabbak közé tartoznak a német vendégek, az új járat indítása pedig nemcsak a kúrára érkezők körét bővíti, hanem a fiatalabb korosztályok számára is vonzó lehet – közölte a polgármester.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Varga György

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2022. június 16. 20:37
Kár, hogy Hévíz rohad. A város két éve feltúrva, gépek vannak virágok helyett, a fürdőben órákat váratják az öregeket tikkasztó hőségben, mert a csúcsforgalomban egyetlen egy pénztár üzemel.
bunko_jobbos
2022. június 16. 16:25
Ennyit arról, hogy a piac mindent megold. A magyar államnak kellett felturbóznia a repülőteret, és gondolom, egy kis állami ráhatás kellett a Wizznek is, hogy indítson egy járatot. Aztán majd a sok hülye légitársaság is fel fogja fedezni. Megtanultam, hogy a piacon is segg hülye vezetők vannak, a szájukba kell rágni a megoldást. Mikor 200 táján az Orbán-kormány bevezette az első jelzáloghiteles kedvezményeket EGY KIBASZOTT BAK sem közvetítette azt. Meg kellett venniük az FHB-t. Az elkezdte szórni a hiteleket, oszt utána a többi segg hülye bankár is rájött, hogy jé, ez megéri. A vállalati vezetők csinovnyikok, az orruknál se látnak tovább.
tevevanegypupu
2022. június 16. 16:19
Nem tudom miből éltek a Balaton partján lévők, amig ez a rettenetes csürhe el nem lepte az egészet..de ahogy emlékszem, senki nem halt éhen..a vizben nem uszkáltak a bálnatestű, hatalmas emberek százával..nem taposták egymást a strandokon..és nem égett olajszag uszott a levegőben, hanem a Balaton illata..most meg már még repülővel is mehetnek, hát nagyszerű..Csak a hülye megy nyáron a Balatonra, tök mindegy északi vagy déli part..elég volt belőle.
minekkellregisztralni
2022. június 16. 16:14
Mennyi a lángos árfolyama!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!