Ukrán vezető: A magyar kormány tudott az invázióról és el akarta foglalni területünk egy részét

2022. május 03. 08:04

Újabb ukrán kirohanás a gáz- és olajembargót ellenző, fegyverszállításokban részt nem vevő Magyarországgal szemben.

2022. május 03. 08:04
null

Az Index keddi írása szerint súlyos vádat fogalmazott meg Magyarországgal szemben egy ukrán vezető.

Danyilov szerint hazánk együttműködik Oroszországgal

Olekszej Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács elnöke ugyanis hétfő este közölte: úgy tudják, a magyar kormány is tudott arról, hogy Oroszország február végén lerohanja Ukrajnát. Mint kiderült, Danyilov erről élő adásban beszélt, és azt mondta: „Magyarország nyíltan vállalja azt, hogy együttműködik Oroszországgal. Sőt mi több, Putyin előre figyelmeztette is őket arra, hogy lerohanják az országunkat. Valamiért arra számítottak, hogy elfoglalhatják majd a területeink egy részét, de ez sosem történhet meg. Azt viszont

– fogalmazott fenyegetően a Nemzetbiztonsági Tanács elnöke.

Bizonyítékról nem esett szó

Az Index is hangsúlyozza: az ukrán politikus nyilatkozatából az

nem derült ki, hogy Danyilov mi alapján gondolja azt, hogy Magyarország el akart volna foglalni ukrán területeket, vagy akár csak azt, hogy a magyar kormányt előre értesítették volna az invázióról.

Hozzátették: Olekszander Scherba, Ukrajna korábbi bécsi nagykövete a hírre reagálva arra hívta fel a figyelmet: a Nemzetbiztonsági Tanács elnöke „véletlenül ugyanazon a napon mondta ezt, amikor kiderült, hogy Magyarország meg akarja vétózni az Oroszországi elleni [uniós] olajembargót”.

Úgy tűnik, egy újabb ukrán kirohanásnak lehetünk tanúi a gáz- és olajembargót ellenző, fegyverszállításokban részt nem vevő Magyarországgal szemben.

Kép forrása: Facebook

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2022. május 04. 11:58
A magyar politikai elit a rendazerváltás után nem adta jelét egyetlen szomszédunk esetében sem határ revizióra. Ez az elmebeteg szarjancsi kínjában már azt sem tudja mit beszél. De ha már így bevannak szarva az ukránok akkor jöhet vissza az általuk elbitorolt ősi magyar föld. Így akkor már jogos is a felháborodása a hugyagyú náci bagázsnak!
Hill
2022. május 04. 03:33
Orbán parancsba adta, hogy támadják meg őket és most meg a Szentatyához ment áldást kérni a totális háborúra és diktatúrára. Idióta fasztarisznya
darling
2022. május 03. 23:25
Igen, biztosan így van, de azt nem tudja, h még Szibériára is fáj a fogunk!
Robert69
2022. május 03. 22:33
Ha Ukrajna megtámad egy NATO tagállamot, akkor a NATO visszavág és lerohanja? Amilyen hülyeség, olyan komoly!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!